BK Živinice kao domaćin i organizator prve zvanične rekreativne vožnje u ovoj godini i poziva sve bicikliste, ali i druge ljubitelje prirode, da se pridruže ovom događaju u nedjelju, 26.aprila, da zajedničkom rekreativnom vožnjom zvanično otvorimo ovogodišnju biciklističku sezonu.

S obzirom da je većini nas ovo prva vožnja ove godine odlučili smo da dionica na kojoj će se voziti ne bude previše zahtjevna i da je mogu odvesti svi koji to žele, bez obzira na godine, spol ili fizičku spremnost.

Vozit će se od zgrade općine, gdje je planirano okupljanje učesnika u 10 sati, preko G.Živinica, Kopjevića prema Rudinama gdje je planirana pauza i zajedničko druženje.

Start vožnje je u 10,30 sati.

Ukupna dužina vožnje je maksimalno 20 km.

Vozit će se umjerenim (turističkim) tempom, kako bi svi koji dođu zaista mogli opušteno uživati u vožnji i voziti bez bilo kakvih problema. Ovo nije trka i mi kao organizatori nećemo ni u kojem slučaju tolerisati eventualno “divljanje” pojedinaca, koji će odmah biti isključeni iz vožnje i neće dalje moći voziti zajedno sa ostalim učesnicima.

Svi učesnici su dužni da poštuju uputstva organizatora. Organizator preporučuje svim učesnicima da koriste zaštitnu opremu u toku vožnje.Učešće u vožnji je dozvoljeno svim punoljetnim osobama, dok maloljetne osobe MORAJU biti u pratnji druge punoljetne osobe koja će voditi brigu o njima.

Preporučuje se korištenje MTB (brdskog) bicikla, jer staza jednim dijelom prolazi kroz šumu i kao takva nije pogodna za cestovna bicikla.Svi učesnici moraju imati tehnički ispravan bicikl./Press BK Živinice/

Vaš komentar na članak: