Košarkaški klub Lavovi Brčko distrikt danas je organizovao Novogodišnji turnir u košarci za juniore “Brčko 2015”. Utakmice su igrane od 14 sati u dvorani Gimnazije “Vaso Pelagić” u Brčkom.

Na ovom turniru učešće su uzele ekipe KK Lavovi Brčko, KK Fenix Basket Bijeljina, KK Millennium Živinice i KK Drina Zvornik. Košarkaši Milenniuma su izgubili prvi meč protiv domaćina, ekipe Lavova, koji su pobijedili rezultatom 90:69.

U utakmici za 3.mjesto od 18,30 sati juniori Milenniuma /slika na naslovnici/ su igrali sa ekipom Drine iz Zvornika. Utakmica je  dinamična i puna preokreta, u toku je posljednja četvrtina susreta, u koju su naši juniori ušli sa 2 koša manjka, tako da je Drina vodila 45:43. Prvo poluvrijeme Milennium je dobio rezultatom 30:27.

Završnica utakmice pripala je Milenniumu, tako da je ovaj uzbudljivi meč završen rezultatom 62:52 u korist Živiničana, koji su se  na kraju radovali uspjehu i osvajanju trećeg mjesta!

U finalu Novogodišnjeg turnira “Brčko 2015” sastali su se domaći Lavovi i Feniks iz Bijeljine. Uz mnoštvo atraktivnih poteza i akcija pobijedili su Lavovi rezulttom 81:67 i tako postali prvi pobjednici svog prvog Novogodišnjeg turnira “Brčko 2015”.

Meštrić: Moglo je i bolje od 3.mjesta

Na Novogodišnjem turniru u Brčkom juniori Milenniuma nastupili su u slijedećem sastavu: Kolčaković M, Hadžikić T, Salihović N, Pavić A, Taletović M, Trumić A, Jakubović M, Mustafić A, Sprečak S, Hodžić A, Gogić H. i Halilović E.

Sportski direktor Milenniuma Amir Meštrić nije bio zadovoljan suđenjem i kaže kako je uspjeh mogao biti bolji od trećeg mjesta:

“U prvom i najvažnijem susretu, koji smo na žalost izgubili zbog lošeg i pristranog suđenja, naš dječak Mujo Jakubović je brojao do 24 poena kada ga je sudija morao zbog prigovora odstraniti sa utakmice. Po meni bez razloga. U neravnopravnoj utakmici koji smo trebali komotno dobiti 25 razlike sudije nam nisu dozvolile. Domaćinu svaka čast na gostopimstvu, koje je bilo na visokom nivou, ali smo mi došli zbog košarke a ne da se slavimo. Nama u klubu preostaje žal za još jednim nepošteno oduzetim trofejom. Da, bili smo treći na turniru. Igrali smo sa ekipom Drine iz Zvornika. Kvalitet ekipe, momaka iz Zvornika je na kilometrima udaljena po znanju od naših momaka. Utakmicu sam odigrao sa drugom postavom, sa momcima koji tavore cijelu sezonu sa minutažom. Naravno i oni su dobili zasluženo. Mi se okrećemo u narednom periodu pripremama za nastavak prvenstva Lige mladih Tuzlanskoga kantona, a tu je i naš turnir za kadete 1.Januara 2016. godine, koji će nadamao se bit posjećen, jer će ugostiti renomirane ekipe iz Regiona”, rekao nam je sportski direktor Amir Meštrić./Š.G./

Vaš komentar na članak: