Dane Delić: Šampion motoristike

Naš sugrađanin Danijel Dane Delić postao je nedavno prvak na održanom Gučevo chelendzu i u konkurenciji 50 motorista iz regiona i šire okitio se zlatnom medaljom. Iako mu je ovo tek treća trka uspio je osvojiti naslov, a o daljim planovima kaže:

“Kasno sam se opredjelio za učešće na trkama, a pošto se pokazalo da mogu puno postići nastavit ću sa daljim takmičenjima motorista.Pripremam se za učešće na poznatom takmičenju Gibraltar Race, koja strata u Rumuniji i ide do Španije. POsjedujem odlične mašine, tj.motore, tak oda se nadam novim uspjesima. Inače na Gučevo chelendzu sam vozio Hondu XR65R, pravljenu za meksičke relije”.

Cio život Dane je posvetio motorima i u gotovo svakom kutku njegove kuće mora biti bar jedan motor, a u radionici gdje vrši popravke ima ih i više. Posjeduje i najskupocjenije motore:

“Bavim se ovim poslom 42 godine, to mi je hobi koji neobično volim i zato imam mnogo motora, a mnoge sam i prodao.Bavim se i oldatajmerima i sarađujem širom svijeta kada je u pitanju i ova vrsta motoristike.Od poznatijih marki posjedujem Dukati 998, čija se cijena kreće na oko 50 hiljada KM, a vozio ga je čuveni šampion ovog sporta Gabora Sagmajster i to na reliju Dakar.Imama i prvi motor relija Dakar KTM 660, potom Dukati 748 R, a u svijetu ih je svega hiljadu.Posjedujem i Vespu iz 1949.godine.Takođe sam nabavio i motor od šampiona Bojana Mikloša iz Bečeja”.

Nadalje naš sagovornik i veliki zaljubljenik u motoristiku Dane Delić ističe kako u Živinicama ima sve više vlasnika raznih motora i da su sve popularniji. Kod njega se može popraviti svaki motor, ima potrebne dijelove, a nedavno je registrovao i prodavnicu MOTOSTAR u kojoj se može sve nabaviti za dvotočkaše.

Svoju ljubav prema dvotočkašima Dane je prenio na sinove Stanka i Stefana, koji takođe odlično voze, ali i popravljaju motore./Š.G./