Dani dijaspore: Revijalni nogometni turnir

U okviru manifestacije Dani dijaspore, koja se u Živinicama održava od 25.do 30.decembra, večeras je na programu revijalni malonogometni turnir koji se održava u Gradskojkj dvorani.

Na ovom turniru učestvuju ekipe dijaspore, privrednika,novinara i reprezentativaca BiH, te ekipa općine Živinice.

Na turniru učestvuje potencijalni reprezentaticvac i fudbaler holandskog Groningena Samir Memišević, koji nam je rekao:

“Eto i ja kao sportaš postadoh dijaspora. Drago mi je da smo se okupili, jer sam u ovoj dvorani u ranim godinama odigrao mnogo utakmica tokom zimskog perioda.Ovdje i na stadionu Slavena je kovačnica budućih asova”.

Jedan od onih koji su zaduženi za golove je i Mirnes Salihović, najbolji strijelac prvog dijela takmičenja Prve lige FBiH:

“Dobro je preko zime i u vrijeme pauze na velikim terenima oprobat se i na malim stadionima. ovo je lijepa prilika da se okupimo i vidimo drugare koji su rasuti širom Evrope”, kež Mirnes.

Ekipu privrednika predvodi Behaija Hodžić, koji ovakve prilike ne propušta:

“Poznato je da godinama moja ekipa svake sedmice redovno trenira u Gradskoj dvorani Banovići, pošto je za nas starije osobe tamo mekši teren. Nadamo se osvajanju trofeja, uprkos što će večeras na surpotnim stranama biti i reprezentativaca”.

Ekipa novinara i reprezentativaca, ili popularno nazvana Humanih zvijezda, predvođena Vlatkom Glavašem, osvojila je prvo mjesto.U ovoj ekipi isticali su se Samir Memišević, Adnan Šećerović, Amar Suljić i dr./Š.G./