Naš poznati rukometaš Emir Rahimić uspješno je okončao nastupe u jesenjem dijelu prvenstva mađarske Prve lige. Nastupao je za ekipu Komlo, novog člana najjače mađarske lige. U ovom klubu je nastupao zajedno sa Gafarom Hadžiomerovićem, takođe Konjuhovcem.

Prije odlaska u Mađarsku Emir je igrao za Samen Alhojaj Mashhad u Iranu. O svojoj igri u Mađarskoj kaže:

“Krenulo me veoma dobro, postižem golove i opravdao sam svoj angažman u ovom klubu.Igrao sam na poziicji desnog beka i postigao sam 40 golova na 10 utakmice. Najefikasniji sam bio protiv Plejera, kada sam 7 puta zatresao mrežu protivničkog golmana. To je ujedno bila i moja najbolja igra u Komlu. Međutim, imao sam peh u poslejdnjoj utakmici protiv Tatabanje na domaćem terenu. Povrijedio sam se i polagano se povreda sanira, tako da ću od Nove godine ponovo biti spreman za igru”.

Emir Rahimić je sa završetkom polusezone raskinuo ugovor sa Komlom, pa je iz Mađarske ponovo stigao u Živinice. O daljim planovima kaže:

“Povreda je već gotovo sanirana, tako da sam počeo sa laganim treninzima. Klub mi je izišao u susret i raskinuo sam ugovor, najviše zbog toga što me nisu pustili prije dva mjeseca da idem u Saudijsku Arabiju, gdje sam imao veoma povoljne uslove za nastavak karijere. Ipak, od Nove godine dobiću novi angažman i još vagam ponude iz Francuske, Mađarske, Izraela i Španije”./Š.G./

Na slici: Sa meča protiv Tatabanje, kada je Emir povrijeđen

Vaš komentar na članak: