ado

Mladi živinički fudbaler Adnan Zukić nastavlja sa uspješnim igrama u ekipi Usti nad Lebem, koja se takmiči u Drugoj ligi Češke. Na kraju polusezone ekipa se nalazi na 4.mjestu, zaostaje 3 boda za liderom na tabeli, pa se očekuje da u nastavku prvenstva, koje počinje 7.marta, Adnanova ekipa krene na osvajanje prvog mjesta i plsmana u Prvu ligu.

Da je taj uspjeh moguć ovako objašnjava mladi  fudbaler Adnan Zukić:

“Pripreme uveliko traju, krenuli smo sa pripremnim utakmicama, da da bi se što bolje uigrali i krenuli ka osvajanju titule. Stručno rukovodstvo je odabralo da igramo protiv  najjačih ekipa Češke. Tako smo sa Viktorijom  Plzen igrali 2:2, što je bilo ravno senzaciji, pošto Viktorija važi za najjaču ekipu koja se takmičila u Ligi prvaka zajedno sa Bajernom, CSK-a i Mančester Citijem. Takođe smo pružili dobru igru i protiv isto tako jake ekipe koja se takmiči u Ligi Evrope Librecom i izgubili smo 1:2.Do početka nastavka prvenstva igraćemo još nekoliko utakmica sa jačim protivnicima”.

Adnan se istakao tokom cijele polusezone, a tako je nastavio i na pripremnim utakmicama i proglasili su ga glavnim”krivcem” što je njegova ekipa dobro prošla protiv najjačih klubova Češke. Češki mediji ovih dana puni su hvale za igre Adnana Zukića, pa ne bi bilo iznenađenje da uskoro dobije šansu u prvoligaškim klubovima, koji kubure na poziciji stopera, a koja Adnanu najviše leži.

O toj mogućnosti Adnan Zukić kaže:

“Za sada sam član FK Usti nad Lebem, stručno vođstvo je zadovoljno mojim igrama, u prvoj sam postavi, a ugovor me vezuje još 18 mjeseci, ali transferi su mogući uz odgovarajuće obeštećenje, pa ćemo vidjeti kako će se odvijati stanje u narednim danima do početka drugog dijela prvenstva”.

Podsjećamo da je Adnan najviše igrao u tuzlansoj Slobodi, potom u dubrovačkom GOŠK-u, Gradini iz Srebrenika, austrijskom NAC-u i još nekim klubovima. Međutim, kako je krenulo neće biti iznenađenje da Adnan Zukić uskoro zaigra i u najjačoj ligi Češke./Š.G./

Vaš komentar na članak: