Fudbal: Dobre igre braće Šećerović

golovi

Živinički fudbaleri nastavljaju sa dobrim igrama u stranim klubovima. Braća Adnan i Amer šećerović imali su zapažene uloge u svojim ekipama, koje su sinoć i danas salvile pobjede. Amer je član Rudara iz Velenja, koji se takmiči u Prvoj Slovenskoj ligi, a Adnan je fudbaler MVV Masstrichta, Jupiler league u Holandiji.

Adnan Šećerović je sinoć bio među najboljim fudbalerima svoje ekipe, postigao je gol i asiistirao protiv prvoplasirane ekipe FC Dortrecht.

Značajan je bio i učinak Amera Šećerovića u prijateljskoj utakmici  protiv Dravograda, u kojoj je Rudar pobijedio  6:1.

“Imao sam u prvom poluvremenu jednu asistenciju, kada sam napravio  prodor po desnoj strani kao bočni igrač, zatim je uslijedio pas na 5 metara i pogodak za našu ekipu. Bila je to revija golova, u kojoj je publika uživala. Dobro me krenulo i u drugom dijelu utakmice, kada sam dva puta asistirao za postizanje golova”, kaže mladi fudbaler Amer.

Trenr Rudara France Oblak pun je hvale za Amera Šećerovića i kaže:

“Bosna ima mnogo talenata, a takav je inaš Amer. Istakao se protiv Dravograda i sebi je objezbijedio mjesto u prvoj ekipi. Posebno je bila dobra njegova druga asistencija, kada je prodro između tri protivnička igrača, tako da realizatoru nije bilo teško savladati protivničkog golmana”./Š.G./