Skromno, ali svečano i ponosno, FK „Krušik“ iz Gornjih Vukovija danas je proslavio  svoj plasman u veći rang takmičenja, prelazak iz Treće općinske lige – Istok u Drugu Kantonalnu ligu – Jug. Na licima igrača, njihovih trenera i rukovodstva kluba nije se krilo zadovoljstvo, jer u sportu je situacija za čas druga, nepredvidiva i promjenjiva, pa ovo krunisanje Drugom ligom posebno je i drago i veliko u proteklom nizu takmičenja od 1978.godine, kada je ovaj FK i formiran.

“Sada, kada si drugoligaš i drugi uslovi  za takmičenje su na pomolu”, istakao nam je predsjednik kluba Esad Aščić. Uz prateće objekte ovog stadiona neizostavna je izgradnja tribine, ali u toku slavlja, zaljubljenici u razvoj sporta dali su svoj doprinos, pala je i prva donacija od strane firme „Cibos“ d.o.o. Sarajevo.

“Ovih 1000 KM tek je simbolika za posao koji slijedi – prilikom dodjele donacije predsjedniku kluba”, istakao je generalni direktor ove firme Sakib Hukić.

Treba reći i to da je ova firma nesebično sponzorisala FK „Krušik“ , tj. finanskijski pratila takmičenje, bez čega,  siguran je predsjednik Skupštine kluba i predsjednik vijeća MZ Gornje Vukovije Sakib Rožnjaković – Sake, ne bi ni bilo danas ovog slavlja. Sake se ovom prilikom zahvalio svima koji su bilo na koji način doprinijeli prelasku u viši rang takmičenja, a posebno na nesebičnom zalaganju igrača, koji su, veli Rožnjaković, izgarala na terenu, bilo na gostovanju ili kod kuće.

Svakako, nema slavlja bez muzike, a za to su bili vrsni akteri izvorno-narodne grupe „Ritam srca“ sa Malić Asimom – violinistom (koji izvrsno pjeva izvorne narodne pjesme), Hazimom Avdibašićem – Hazetom (klavijaturistom) i Hasanom – Hasom Brkićem folk pjevačem.

A članovi Uprve kluba, na čelu sa Farukom Faretom Subašićem  vrsno su činili sve da domaćini i gosti budu zadovoljni, da nikom ništa ne fali. Aferim im i od mene, svi su na svoj način veliki ostavili dojam na mene, pa sretno im u II Kantonalnoj ligi, ako Bog da dogodine išli i dalje./Alija Arif Delić/

Na slici: FK Krušik novi član Druge lige TK-Jug

 

Vaš komentar na članak: