Goražde: KK Živinice osvojio pobjednički pehar na turniru

Večeras su košarkaši KK Živinice postigli značajan uspjeh na turniru u Goraždu, gdje su u konkurenciji četiri veoma jake ekipe uspjeli biti najbolji i osvojiti pobjednički pehar.

KK Živinice na XVI memorijalnom turniru Damir Kanlić – Žućo u Goraždu prvo je pobijedio domaćine, ekipu KK Goražde, a u finalu se sastao s pobjednikom drugog susreta ekipom Igman Burch Sarajevo i pobijedio rezultatom 57:53.

“Uspjeh je tim veći što je KK Živinice bio najmlađa ekipa na turniru. Na upravo završenom super jakom turniru A1 ligaša u Goraždu KK Živinice, u vrlo neizvjesnoj i kvalitetnoj finalnoj utakmici do samog kraja, pobijedio je zaluženo vrlo dobru ekipu Igman-Burch, koja ove godine ima velike ambicije, a to je plasman u najveći rang BiH košarke-Premijer ligu BiH.

Naša vrlo mlada ekipa pružila je odličnu igru tokom cijele utakmice i zasluženo slavila, te dostojno predstavila Općinu Živinice i pokazala kako se srcem igra za svoj klub.Trener Užičanin je dao svim igračima priliku za igru, te su igrači pokazali veliko zalaganje, trud i želju za radom i uspjehom”, rekao nam je predsjednik KK Živinice Halil Muratović.

Kako su ovo tek prve pripremne utakmice naše mlade ekipe, u narednom periodu slijedi još dosta treninga, pripremnih utakmica, a sve kako bi što spremnije dočekali početak i premijerno učešće u A1 ligi, te dostojanstveno predstavili Općinu Živinice.Za najboljeg igrača turnira proglašen je naš Amir Omerović zv Pele.

Još jednom momcima jedno veliko hvala za današnju predstavu.Nastavljamo zajedničkim snagama gdje smo stali prošle sezone, zajedno, sigurno i pravim putem./Tim za medije/