Gradačac: Za 22 takmičara Šotokana 24 medalje

Juče je u Sportsko privrednom kulturnom Centru u Gradačcu održano regionalno /kantonalno takmičenje u karateu u organizaciji Kluba borilačkih sportova ZMAJ Gradačac.  Na ovom takmičenju učešće je uzelo oko 560 takmičara iz 20 klubova Tuzlanskog kantona.

Karate klub Šotokan Živinice je predstavljalo 22 takmičara, od čega 13 djevojaka i ostvarili su odlične rezultate, osvojivši 24 medalje, od toga 7 zlatnih, 10 srebrenih i 7 bronzanih.

Za “Šotokan” su zlatne medalje osvojili Belma Pašić, Adi Dedić, Azur Halilčević, Hasan Đogić, Merisa Kalajevac, Samir Bašić i Eldina Korajac.

Srebrne medalje osvojili su Maid Šljivić, Jusuf Halilović, Muharem Halilović, Adi Dedić, Lamija Halilčević, Ajla Beširović, Maid Šljivić, Hanifa Bulić, Ajdin Halilčević i Hasan Đogić.

Bronzane medalje osvojili su Jasmina Halilčević, Medina Tupkušić, Ermin Kalajevac, Halima Šljivić, Ajla Šehić, Amila Vrtagić i Emina Bešić.

Iako je turnir u Gradačcu bio veoma jak i velika konkurencija, karatisti Šotokana iz Živinica postigli su zapažene rezultate, što je već postala tradicija na ovakvim i sličnim turnirima.

“Na ovom takmičenju ekipu K.K ŠOTOKAN većinu su sačinjavali samo naši mlađi takmičari kojima je ovo prvi nastupi i koji su sa ponosom predstavljali naš klub i nisu nas razočarali, već naprotiv obradovali su sve ljubitelje našeg kluba. Pred nama je još dosta takmičenja i potrudit ćemo se da nastavimo sa ovako dobrim rezultatima.Nastojat ćemo davati šansu novim i mlađim takmičarima, da i oni osjete čari borbe i slast pobjede, te da osjete kakav je osjećaj biti najbolji u nečemu, a to se postiže samo sa puno rada i odricanja”, rekao nam je predsjednik kluba Ahmo Bojić.