Na manifestaciji za izbor najboljih sportista općine Živinice, održane 4.febraura u Gradskoj dvorani, priznanje za postignuti uspjeh u minuloj godini dobio je i rukometaš Sulejman Pejkušić, kao i RK Konjuh, koji je proglašen drugom ekipom općine Živinice, odmah poslije OŠK Živinice.Plaketa za ostvarene rezultate tokom minule godine u loptačkim sportovima za njega je značajno priznanje o čemu kaže:

“Cio život provodim u rukometu i prošao sam sve škole ovog sporta, od najmaldjih dana, tako da sam već od osme godine počeo druženje sa rukometnom loptom.Potičem iz sportske porodice, otac mi se bavio rukometom i igrao za RK Konjuh, pa je to bila i moja želja. Takodje i dvije sestre su igrale za ŽRK Živinice, tako da smo dali veliki doprinos razvoju sporta u našem gradu”.

Sulejman je član Rukometnog kluba Konjuh Živinice, koji se takmiči u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Kao kadet jedno vrijeme je bio na kaljenju i igrao za ORK Omladinac Lukavac, potom dvije sezone u juniorskom sastavu Konjuha u Prvoj Federalnu ligi BiH. Sa tom ekipom je učestvovao u Njemačkoj na turniru u Magdenburg, gdje su naši juniori osvojili prvo mjesto.Sulejman je tada dao veliki doprinos osvajanju prvog mjesta i bio je prvi strijelac, gdje je na 6 utakmica postigao 50 golova.

U 2016.godini postigao je najviše, kada je izborio, u veoma jakoj konkurenciji, dres prve ekipe:

“Od svoje osamnaeste godine počinjem igrati za prvi tim Konjuha, tako da sam izborio status standardnog igrača.Naš RK Konjuh u polusezoni je osvojio 6.mjesto, sa bodom zaostatka od trećeplasirane ekipe, tako da imamo šanse izboriti visok plasman na kraju sezone. Igram na poziciji lijevog krila i postižem prosječno 4 gola po utakmici.Nadam se u nastavku sezone još boljem uspjehu”./Š.G./

Vaš komentar na članak: