Od 26. do 29.maja u hali sportova u Beogradu, održano je Balkansko prvenstvo u karateu za djecu od
11 do 14 godina starosti. Na prvenstvu je nastupilo 830 takmičara iz11 država članica balkanske karate federacije i to: Albanije, Bosne iHercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Kosova, Crne Gore,
Rumunije, Srbije, Slovenije i Turske.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, koja je u konačnici završila na odličnom 2. mjestu u generalnom plasmanu. Iz Kluba borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac, u pratnji trenera Željka Zombre, nastupili su Muradbašić Haris u kategoriji borbe dječaci 14 godina -63 KG i Halilović Haris u kategoriji borbe dječaci 11 godina -35 KG.

Muradbašić Haris je osvajač 3. mjesta i bronzane medalje na ovom prvenstvu! Muradbašić je u prvom kolu slavio protiv reprezentativca Hrvatske rezultatom 3:2, u drugom kolu je ubjedljivo bio bolji od reprezentativca Rumunije rezultatom 8:0, u trećem kolu pri neriješenom rezultatu 5:5, na sudijsku odluku je bio bolji od predstavnika Srbije, čime se plasira u polufinale. U polufinalnom meču pri takodje nerješenom rezultatu 2:2, odlukom sudaca 3:2 je poražen od reprezentativca Makedonije. U borbi za 3. mjesto, Muradbašić je bio bolji od kolege iz Bosne i Hercegovine rezultatom 2:1 i tako osvojivši bronzu za BiH, čime je nastavljen kontinuitet vrhunskih rezultata na međunarodnoj sportskoj sceni za Klub borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac.

Nadomak medalje je bio i Halilović Haris, nakon što je u prvom kolu bio slobodan, Halilović je u drugom kolu slavio protiv reprezentativca Srbije rezultatom 6:0. U trećem kolu Halilović je bio bolji od odličnog reprezetativca Albanije sa 1:0 a koji je ujedno važio za favorita, čime se Halilović plasira u polufinale. U plufinalnom meču je zaustavljen od reprezetativca Turske sa 0:8, i u borbi za 3. mjesto nažalost poražen od reprezentativca Crne Gore sa 0:4, te tako ostao bez medallje i morao se zadovoljiti plasmanom na 5.
mjesto./Press Orkka/

Vaš komentar na članak: