Karate: Državna prvakinja Emina Tanović

Članica KBS Seiken Emina Tanović uspješno je juče u Gradskoj dvorani Živinice položila ispit za smeđi pojas.Osim ovog uspjeha njene vitrine krase mnogi pehari, medalje i diplome sa raznih takmičenja.

Prošle godine se plasirala čak na tri velika takmičenja kao prvak države u pojedinačnoj kategoriji u konkurenciji kadetkinja i to na Balkansko, Evropsko i Svjetsko prvenstvo, koja su održana u Sloveniji, Mađarskoj i Čileu.

“Prethodne godine,početkom decembra, sam učestvovala na Balkanskom prvenstvu za Kadete,Juniore i U-21,u pojedinačnoj kategoriji KATE KADETKINJE,gdje sam osvojila 15-20 mjesto . Moje učešće  na Evropskom prvenstvu, održanog u Budimpešti, završila sam na 25.mjestu u pojedinačnoj kategoriji KATE KADETKINJE,dok sam u ekipnoj kategoriji KATE EKIPNO KADETKINJE I JUNIORKE osvojila 12.mjesto”, kaže nam Emina Tanović.

Ova uspješnja sportašica među svoje velike uspjehe ubraja i polaganje za smeđi pojas o čemu kaže:

“Divno iskustvo, kao i ovo iz Budimpešte i iz Brežica  i podstrek da nastavim još više i bolje.Uspješno sam položila ispit za smeđi pojas, uz pohvalu za najuspješnijeg kandidata u ovoj kategoriji”.

Emina Tanović je mlad takmičar, tek je završila osnovnu školu.Upisala se u prvi razred Srednje medicinske škole Banovići, pa se nadamo da će i tu biti uspješna kao u karateu./Š.G./