Juče je održan prvi memorijalni karate kup“Mersed Kurtalić“ Zavidovići u Zavidovićima za djecu, kadete i juniore. Ovo je bio memorijalni turnir u spomen tragično nastradalom mladiću Mersadu Kurtaliću 2014. godine u poplavama koje su te godine zadesile cijelu BiH.

Mersed je bio karatista, majstor karatea i perspektivan takmičar. Na turniru su učestvovala 24 kluba iz BiH, sa preko 350 takmičara. Naš klub, KBS „Seiken“ Živinice je predstavljalo 8 takmičara ostvarivši odlične rezultate, kako u katama, tako i borbama. Naši takmičari su osvojili 6 medalja, tri zlatne i tri srebrene.

Osvajači zlatnih medalja su:

1.Zenunović Larisa,borbe djevojčice 2005 god (pobijedila 4 meča bez primljenog poena)
2.Haskić Dženan, borbe dječaci 2002 god
3.Tanović Emina, kate djevojčice 2005 god ( pobijedila 4 meča)

Osvajači srebrenih medalja ( drugo mjesto ):

1.Kamberović Azur,borbe dječaci 2003 godište
2.Pepić Lejla, borbe djevojčice 2005 god
3.Kuljančić Lejla borbe djevojčice 2005 god
Na takmičenju su nastupali, ali na žalost nisu imali sportske sreće još: Šišić Ahmed, borbe dječaci 2005. godište i Pirić Bahrudin, kate dječaci 2004. godište.

Svim osvajačima medalja i onima koji su učestvovali čestitamo i želimo puno još uspjeha u nastavku takmičarske sezone. Svim roditeljima koji su pomogli odlazak na turnir se zahvaljujemo, sa takmičarima je bio trener Muris Šljivić. Na takmičenju su sudile takođe naše državne sudije, Denis Brčaninović i Džemal Hodžić/predsjednik KBS Seiken/

Vaš komentar na članak: