U nedjelju, 18.marta, u Univerzitetskoj sportskoj dvorani u Tuzli u organizaciji Karate Kluba „FORMA“ i Federalnog karate saveza održano je takmičenje u karateu u uzrasnim kategorijama djeca od 6 do 13 godina, kadeti i juniori i seniori kate i borbe pojedinačno i ekipno. Na ovom takmičenju učešće je uzelo oko 470 takmičara iz 30 klubova iz Bosne i Hercegovine.

Za Karate klub Šotokan nastupilo je 10 takmičara u pojedinačnim borbama. Naši takmičari su ostvarili odličan rezultat osvojivši: 2 zlatne, 3 srebrene i 4 bronzane medalje.

ZA KARATE KLUB “ŠOTOKAN” ZLATNE MEDALJE SU OSVOJILI:
-Durić Abdulah
-Mušanović Emrah

Srebrne medalje osvojili su:
-Pašić Belma
-Šljivić Halima
-Kalajevac Anes

BRONZANE MEDALJE SU OSVOJILI
-Korajac Eldina
-Vrtagić Amila
-Ferizović Amira
-Halilčević Ajdin

Iza K.K. ŠOTOKAN je veoma uspješna godina sa puno osvojenih medalja i pehara,položenih majstorskih zvanja,državnih sudijskih licenci,licenci za ispitivače, državnih trenerskih licenci.
Sve što smo planirali za ovu godinu smo ostvarili,zadovoljni smo postignutim rezultatima i nadamo se da će i sledeća 2017. Godina biti ovako uspješna.

Zahvaljujemo se ovim putem podršci roditelja naših članova,našim sponzorima LOGCAP TRAVEL, ATRIJUS PROJEKT i AUTO ŠKOLA HODžIĆ, koji su bili uz nas tokom cijele godine i bez čije pomoći mi ne bi smo mogli ostvariti ovakav uspjeh.Nadamo se da će i sledeće godine biti uz nas i naše takmičare i pomoći nam da ponovimo ovakav uspjeh./Ahmo Bojić- predsjednik kluba/

Vaš komentar na članak: