Nedavno je u našem gradu formiran Karate klub Seiken, koji predvodi mr.Denis Brčaninović, poznati karatista. Iako je riječ o mladoj družini borilačkih sportova, pokrenuli su korisnu inicijativu koja se od danas i zvanično realizuje. U Seikenu su zadovoljni podrškom općine Živinice, o čemu mr.Denis Brčaninović kaže:

“Naša je želja bila da iza hotela Konjuh postavimo sprave za vježbanje, tako da osim što naš grad ima teretane u zatvorenom prostopru, da nešto izgradimo i na otvorenom, ako bi vježbali vani, a ne samo u zatvorenom prostur, tako da će to nama biti dostupno kada imamo slobodnog vremena. Zahvalni smo općini Živinice na podršci, bez čega ovo ne bi mogli sami uraditi”.

Općinski načelnik mr.Hasan Muratović hvali inicijativu mladih iz novog Karate kluba Stiken:

“Rado smo podržali ovaj projekat, koji ne iziskuje velika sredstva, a dobro će doći mladima, tako da ćemo imati i trim kabinet na otvorenom. Mladi karatisti su to predložili, danas je oprema isporučena na lokaciju iza hotela Konjuh, gdje već imamo igraonicu za djecu i mlade, tako da je ovo proširenje vježbaonice na otvorenom, što je na dobro za sportiste, ali i rekreativce”./Š.G./

Vaš komentar na članak: