Karate: Medalje Amine Čaušević

Iako je tek završila četvrti razred Osnovne škole u Bašigovcima Amina Čaušević je osvajač mnogih medalja i diploma sa raznih takmičenja na karete turnirima širom BiH.Odlična je u školi, a pokazala se i na sportskim terenima.

Prošlog mjeseca na takmičenju “Trofej Bijeljina” okitila se zlatnom medaljom, što je bio veliki uspjeh ove mlade sportistkinje.Član je KBS Seiken Živinice, sekcija Bašigovci. Kaže da voli karate, rado ide na treninge, ali kada smo vidjeli đačku knjižicu, zapazili smo da je super učenica.

Treneri Seikena hvale svoje članove, koji na svakom turniru osvoje značajan broj medalja. Jedna od dugogišnjih članova i trenerica Seikena je i Aldina  Brčaninović Islamović, koja nam je rekla:

“Imamo niz mladih koji vole ovaj borilački sport, a među njima je i Amina. Mnogo obećava i nadamo se novim medaljama na narednim turnirima.Imamo sve više mladih u našem klubu, stručno radi ekipa trenera, pa ni uspjesi ne izostaju”.

Nedavno je okončan nastavni dio tekuće školske godine, djeca su na zalsuženom odmoru, pa će od jeseni ponovo u školske klupe, ali i na brojna takmičenja, gdje ih čekaju nove medalje!/Š.G./