Karate: Mensur Đozić u top 8 na Svjetskom prvenstvu “Španija 2018”

U toku je svjetsko prvenstvo za seniore u karateu, koje se održava u Madridu u Španiji, na kojem učestvuje 1120 takmičara iz 140 država iz cijeloga svijeta. Bosnu i Hercegovinu predstavlja 18 takmičara, od kojih su dva člana Kluba borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac,
Mensur Đozić , borbe pojedinačno seniori -75 KG i Hamza Čajić, borbe ekipno seniori. Mensur Đozić okoncao je svoj nastup na svjetskom seniorskom prvenstvu plasmanom u cetvrtfinale u eliminacijskom dijelu takmicenja među top 8 u svijetu u kategoriji -75 KG, koja je brojala 96 takmicara.

Nakon slobodnog prvog kola, Đozić je hrabro naredao pobjede nad reprezentativcima Latvije, inace iskusnim takmičarom koji iza sebe ima svjetske i evropske medalje, rezultatom 4:3, u trecem kolu bio je bolji od Pakistanca sudijskom odlukom 3:2, u cetvrtom kolu i borbi za četvrtfinale savladao je reprezentativca Tunisa 6:1, dok je u petom kolu i borbi za polufinale zaustavljen od Rusa 5:3, iako je veci dio meča imao prednost od 3:0. Ostaje žal za borbom za medalju, ali moramo iskazati zadovoljstvo postignutim i osvojenim znacajnim bodovima na
svjetskoj rang listi za ovog momka, koji je jos jednom dokazao da je ravnopravan konkurent i da je rame uz rame sa najboljim svjetskim takmicarima.

Podsjećamo, Mensur Đozic je vlasnik cak 5 svjetskih medalja sa svjetskih kupova, u juniorskoj, U21 i seniorskoj konkurenciji. Najbolji sportista opcine Lukavac za 2015, 2016 i 2017 godinu, te visestruki prvak BiH i osvajac balkanskih medalja od koji su zadnje u seniorskoj konkurenciji. ove godine u Istanbulu, 3 mjesto pojedinacno -75 KG i 2. mjesto ekipno!
Sutra će na tatami naš Hamza Čajić, koji će BiH predstavljati u ekipnom dijelu nastupa./Tim za medije/