Karate: Održano III kolo kantonalne karate lige “Živinice 2018”

Danas je održano III kolo kantonalne karate lige “Živinice 2018”, čiji je domaćin bio KBS Seiken Živinice.Nakon svečane ceremojije i defilea ekipa učesnica, prisutne su pozdravili zvaničnici Karate saveza TK i općine Živinice.

Predsjedavajući OV Živinice Hamdija Numanović je učesnicima turnira poželio puno sportske sreće i uspjeha, te turnir proglasio otvorenim. Prisutne je pozdravio mr.Said Čerkezović i u ime općinskog načelnika svim učesnicima poželio uspjeh.

Predsjednik KBS Seiken i Sportskog saveza općine Živinice mr.Denis Brčaninović očekuje prvo mjesto svoje ekipe nakon sumiranja rezultata:

“Danas se u Gradskoj dvorani Živinice okupilo 360 karatista iz 20 klubova TK i šire. Iz našeg kluba Seikena učešće je uzelo 120 takmičara i nadamo se osvajanju prvog mjesta, na ovom trećem kolu kantonalne lige u karateu Živincie 2018”, rekao nam je Brčaninović.

Mnogi takmičrari Seikena okitili su se medaljama. Jedna od najboljih je Emina Tanović, sa osvojenih 2 zlatne i 2 srebrne medalje. Uz to postala je i reprezentativka BiH. O svom uspjehu kaže:

“Volim karate i treniram od prvog razreda osnovne škole i od tada sam osvojila ukupno 67 medalja, 4 priznanja, za 2017.godinu proglašena sam najboljom sportašicom u pionirskoj konkurenciji na opštini Živinice. Nadam su da ću i sa narednih domaćih i međunarodnih takmičenja osvajati medalje”, rekla nam je Emina-inače učenica VII razreda OŠ Banovići.

Ilhana Brigić se takođe okitila zlatom, što je veliki uspjeh za ovu mlađanu sportašicu.Ilhana je prvi razred osnovne škole, trenira tek 7 mjeseci. U januaru je položila za žuti pojas, a u  Banja Luci je osvojila 3. mjesto, što je bilo njeno prvo takmičenje. Danas je uspjela okititi se zlatnom medaljom.

Na turniru smo upoznali i prilučku trojku, članove Seikena. Alem Omerkić je senior i očekuje ga jedna borba, u okviru polaganja za crni pojas:

“Odavno sam u ovom borilačkom sportu, danas se nisam takmičio, ali očekujem borbu pošto pripremam polaganje za crni pojas. Osvajač sam mnogih medalja i pehara, pa ću tako, nadam se, nastaviti”.

Brat i sestra Muamer i Adela Čičkušić su odavno članovi KBS Seiken. Danas je Muamer osvojio srebrnu medalju, a Adela je na trećem mjestu.

“Pred nama je još mnogo borbi i sigurno ćemo osvojiti nove medalje. Redovno treniramo, učenici smo Osnovne škole Šerići, stanujemo u Priluku, tako da ćemo našu rodbinu i prijatelje obradovati ovim uspjehom”, kažu nam Adela i Muamer./Š.G./