Danas je Klub borilačkih sportova “Seiken” bio organizator i domaćin 1.kola Karate lige Tuzlanskog kantona- “Živinice 2016”. Na takmičenju je učestvovalo 16 klubova i preko 550 takmičara. Tokom cijelog dana vodile su se velike borbe u katama i borbama, interesovanje publike je bilo veliko, pa su tribine bile prepune.

Predsjednik KBS Seiken Džemal Hodžić bio je zadovoljan organizacijom, intrresovanjem publike i velikim odzivom klubova i takmičara:

“Ovo je bio veliki događaj za naš grad. Loše vrijeme i kiša nisu nas omeli da organizujemo ovaj događaj na visokom sportskom nivou, gdje je sve besprijekorno funkcionisalo. Takmčenje je održano u disciplinama kate i borbe ekipno i pojedinačno. Drago nam je da smo na nivou TK uspjeli pokrenuti ligu, tako da će se 2.kolo održati već početkom maja u Klokotnici”.

Trener i član uprave KBS Seiken mr. Denis Brčaninović ističe da su Živinice na ovom takmikčenju predsatvljale tri ekipe: Konjuh, Šotokan i Seiken, od kojih mnogo očekuje:

“Naši karatisti redovno vježbaju, uz stručni nadzor trenera. Imamo 160 članova, od kojih je 130 uzelo učešće u današnjem 1.kolu Lige TK. Naš KBS Seiken djeluje na području općina Banovići, Živinice i Kladanj, sekcije imamo u osam osnovnih škola, tako da su svi učestvovali u ovom velikom takmičenju”.

Današnje takmičenje karatista Tuzlanskog kantona proglasio je otvorenim poslanik u Skupštini Tuzlanskog kantona Meamer Zukić, koji je svim učesnicima današnje manifestacije poželio puno sportske sreće.

Karate turnir u Živinicama pomogli su općina Živinice, Avaks Sarajevo, Nutrija, Rif Post, Vega-Mix i Islamska zajednica Živinice./Š.G./

Vaš komentar na članak: