Juče je KBS Seiken bio uspješan organizator 1.kola Karate lige TK, a osim toga postigao je i veliki uspjeh, prikupivši najviše bodova. Karatisti KBS Seikena Živinice osvojili su 9 zlatnih, 11 srebrnih i 19 bronzanih medalja. Ukupno su osvojili 68 bodova i poveli prvenstvenu trku Karate lige Tuzlanskog kantona.

Prema zvaničnim podacima iz Biltena Karate saveza TK na 2.mjesto plasirana je ekipa Tuzla Sinbra, sa osvojenih 12 zlatnih, 6 srebrnih i 8 bronzanih medalja, sa ukupno 56 bodova.

Na 3.mjesto sa 40 bodova plasirali su se karatisti Winner iz Tuzle, koji su osvojili 4 zlatne, 9 srebrnih i 10 bronzanih medalja. Karatisti šotokana na 4.mjestu imaju 33 boda, a osvojili su 7 zlatnih, 4 srebrne i 4 bronzane medalje.

Nakon što su saznali rezultate da su poveli prvenstvenu trku u KBS Seiken su zadovoljni i nadaju se da će prvo mjesto zadržati do kraja prvenstva:

“Nastavićemo intenzivno se pripremati i za 2.kolo koje će se početkom maja održati u Klokotnici. Čestitam našim karatistima koji su se maksimalno zalagali da ostvare što boji rezultat i u tome su uspjeli. Nadamo se da ćemo i u Klokotnici opravdati ovaj uspjeh iz Živinica i zadržati prvo mjesto”, rekao nam je predsjednik KBS Seiken Živinice Džemal Hodžić./Š.G./

Vaš komentar na članak: