Karate: Sensei Turije osvojio 9 medalja u Živinicama

Karatisti kluba Sensei Turija u općini Lukavac redovno učestvuju na mnogim turniraima i osvajaju medalje, a tako je bilo i u nedjelju, kada je u Živinicama održano 1.kolo Karate lige TK. Na ovom takmičenju članovi KK Sensei osvojili su 9 medalja, 5 zlatnih i 4 bronzane.

Zlatne medalje osvojili su:

Merima mehmedović, borbe,13.god. -39kg
Amar Hodžić, borbe 12.god. -52kg
Medina Baraković, borbe,12.god. -50kg
Nejra Softić, borbe 12.god. –40kg,
Ženske ekipa 12-13.god., borbe, (Medina Baraković, Merima Mehmedović, Nejra Softić i Adna Memić)

Bronzane medalje osvojili su:

Abdulah Tokić, borbe 13.god. -50kg
Abdulah Strašević, borbe 12.god. +52kg
Al Dino Tufekčić, borbe 12.god. -42kg,
Melina Mašić, borbe 11.god. +44kg

U nezvaničnoj konkurenciji u katama za najmlađe, bronzane medalje osvojili su, Mia Hamustafić, Ajla Kovačević, Amar Muratović, Šejla Saburović, Alen Turkić i Azur Murselović.

Prema riječima trenera Mehmeda Halilovića mladi Turije i okolnih mjesta vole ovaj borilački sport:

“Prošle godine smo bili na 15-tak turnira, te federalnom, državnom i balkanskom šampionatu. Možemo biti zadovoljni postignutim, iako imamo smjene generacija i rad sa novim i mladim članovima.Prošle godine smo osvojili preko 250 medalja, imali smo i reprezenativku Dženanu Šiljegović, koja je na Evropskom prvenstvu u Prištini nastupila za BiH i osvojila 2.mjesto. Amar Hodžić je na Balkanskom prvenstvu u Novom Sadu za BH osvojio takođe 2.mjesto.Ove godine na federalnom prvenstvu za djecu osvojili smo 3 zlatne i 1 bronzanu medalju. Amar Hodžić i Medina Baraković su osvajači zlata, a Merima Mehmedović bronze.Imamo oko sto članova u 6 sekcija na području 4 općine”, rekao je Halilović.

Roditelji su zadovoljni radom KK Sensei i rado djecu upisuju u ovaj klub. Među zadovoljnima je i roditelj Suadin Strašević, inače doktor nauka iz Priluka, profesor u MSŠ Živinice:

“Kao roditelj sam sretan i zadovoljan što se naša djeca bave sportom, a karate je upravo vještina koja razvija plemenita osjećanja kod mladih. Moj sin Abdulah je VII razred i voli karate, pa je sretan što nastupa na turnirima, pa i u nedjelju u Živinicama.Čestitam KK Sensei i treneru Haliloviću, koji je posvećen radu s mladima. Zahvalan sam i trenerici Almi Frkić.Takođe sve čestitke KBS Šotokan na vrlo dobroj organizaciji turnira u Živinciama”./Š.G./