osvajacai

Prošle nedjelje, 2.marta, u tuzlanskom Mejdanu, u organizaciji Kluba borilačkih sportova „Tuzla-Sinbra“, povodom Dana nezavisnosti BiH, održan je 15. Internacionalni „TK-OPEN 2014“, takmičenje u karateu  u  uzrasnim kategorijama djeca od 6 do 14 godina, kadeti, juniori i seniori,  kate i borbe pojedinačno  i ekipno. Na ovom takmičenju učešće je uzelo oko 664  takmičara iz 65 klubova iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Za Karate klub Šotokan Živinice nastupilo je 8 takmičara u pojedinačnim borbama, u  osam različitih kategorija. S obzirom na jačinu ovog takmičenja naši borci su ostvarili zapažen rezultat, osvojivši  1 zlatnu i 2 bronzane medalje.

Za karate klub ŠOTOKAN Živinice medalje su osvojili: Belma Pašić zlatnu medalju, Ahmet Bulić bronzanu medalju i Hidajet Bojić bronzanu medalju.

“Početak takmičarske sezone je dobro počeo za nas, slijedeći vikend pred nama je još jedno veliko takmičenje u Sarajevu, u organizaciji Karate klub „CHAMPION“ Ilidža. S obzirom na tešku finansijsku situaciju u kojoj se nalazimo nadamo se da će naši karatisti moći nastupiti  na ovom veoma velikom takmičenju. Ovo takmičenje je ujedno i izborno, gdje selektori biraju potencijalne članove reprezentacije BiH  u katama i borbama, tako da je za nas  veoma bitno da naši takmičari nastupe i nametnu se svojim kvalitetom da budu pozvani u reprezentaciju BiH, što je san svakog sportiste”, rekao je predsjednik Šotokana Ahmo Bojić.

Na slici: Osvajači medalja na postolju

Vaš komentar na članak: