Juče je održan 11. ILIDŽA OPEN, međunarodni turnir u karateu za pionire, kadete, juniore i u-21 kategorije. Učešće je uzelo preoko hiljadu takmičara iz 84 Kluba iz Makedonije, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne gore i BiH.

“Naš klub,KBS Seiken Živinice je predstavljalo 7 takmičara u katama i borbama i napravili su zapažene rezultate, imajući u vidu brojnost i jačinu takmičenja.Postignuti rezultati su uslijedili nakon dugotrajnog stručnog rada sa mladim karatistima, koji su još jednom dokazali svoj talenat na ovako velikom takmičenju”, rekao nam je trener Džemal Hodžić.

*U katama je treće mjesto osvojila Emina Tanović, pobijedivši tri kruga, te u polufinalu izgubila od predstvanice Makedonije.

*Zlatnu medalju je osvoijla Larisa Zenunović u kategoriji borbe djevočice 2005.godište do 35 kg. Larisa je sve svoje protivnice pobijedila sa 5 i više poena prednosti, a u finalu u petom meču je pobijedila 8:0.

*Takmičari koji su još nastupili ali nisu imali sportske sreće i malo im je nedostajalo do trijumfa i osvojenih medalja su:

* Haskić Dženan borbe dječaci 2002. godište,
*Kamberović Azur,borbe dječaci 2003. godište,
*Talović Lejla,borbe djevojčice 2005. godište( koja je prošla tri kruga i u polufinalu izgubila za bronzanu medalju),
*Talović Almin borbe dječaci 2005. godište i
*Pirić Bahrudin, kate dječaci 2004. godište. Svim takmičarima ispred Kluba borilačkih sportova “Seiken” čestitamo i želimo puno više uspjeha u daljoj karijeri.

U KBS Seiken vrše pripreme za organizaciju kantonalnog takmićenja /TK/ u karateu 16.aprila, gdje očekujemo preko 500 takmičara u Gradskoj dvorani Živinice./Press KBS Seiken/

 

Vaš komentar na članak: