Karate:Šotokanu nove medalje

Poslije šest mjeseci takmičarske pauze napokon su osvanli lijepi dani za naše karatiste.Po svim preporukama nadležnih institucija o okupljanju maksimalno 50 osoba u zatvorenom prostoru, uz pridržavanje svih propisa i preporuka, održan je “20.Karate KUP Lukavac 2020”.

U nedjelju, 9.septembra, u Sportskoj dvorani u Lukavcu, u organizaciji Karate Kluba “Sensei” održan je jubilarni “20.Karate Kup LUKAVAC 2020”.

Takmičenje održano za uzrasne kategorije djeca od 6 do 13 godina, kadeti i juniori i seniori kate i borbe pojedinačno i ekipno. Na ovom takmičenju učešće je uzelo oko 200 takmičara iz 23 kluba.

Za Karate klub “Šotokan” nastupilo je 10 takmičara u pojedinačnim kategorijama . Naši takmičari su ostvarili odličan rezultat osvojivši 2 zlatne, 2 srebrene i 4 bronzane medalje.

ZA KARATE KLUB “ŠOTOKAN” ZLATNE MEDALJE SU OSVOJILI:Emrah Mušnović i Ferizović Amira.Srebrne medalje osvojili su Mušić Advija i Dedić Emir, dok su bronzane medalje osvojili  Vrtagić Amila,Begić Ahmed, Ćasurović Džemal i Đogić Mehmed.

U ukupnom plasmanu po broju osvojenih medalja na ovom takmičenju K.K. ŠOTOKAN Živinice je osvojio 3.mjesto.

Takmičari našeg kluba nastavljaju sa dobrim rezultatima, što pokazuju osvojene medalje sa ovog takmičenja. Nadamo se da će se takmičarska sezona nastaviti i da će biti još ovako lijepih vijesti.

Od 25.do 27.septembra u Sportsko rekreativnom centru u Ajdinovićima, u organizaciji Karate saveza FBiH, bit će održan seminar na kom će biti i polaganje za majstorska zvanja Crni pojas od 1. do 5.dana.Naš klub će imati sedam pedstavnika, od kojih će jedan polagati za Crni pojas 1. dan, a jedan za crni pojas 4.Dan.

Puno sreće našim karatistima i nadamo se lijepim vijestima.Zahvaljujemo se ovim putem podršci Grada Živinice,roditeljima naših članova i našem sponzoru ATRIJUS PROJEKT, koji su uz nas godinama i bez čije pomoći ne bi mogli ostvariti ovakav uspjeh.

Naravno, za sve uspjehe i takmičarske rezultate zaslužni su i naši treneri Bojić Ahmo i Bulić Hanifa./Tim za medije/