Juče je u Sportskoj dvorani univerziteta u Banja Luci održano 22. državno prvenstvo u karateu za djecu uzrasta od 11 do 14 godina. Na ovom državnom prvenstvu učešće je uzelo 453 takmičara iz 70 karate klubova.
Klub borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac je nastupio sa 8 takmičara u pratnji trenera Željka Zombre, te ostvario odličan uspjeh, osvojivši 2 titule prvaka države i jedno treće mjesto.

Titulama prvaka države i zlatnim medaljama i sigurnim statusom reprezentativaca BiH okitili su se Muradbašić Haris u kategoriji borbe dječaci 13 godina -55 KG i Bećirović Belma u kategoriji borbe djevojčice 14 godina -54 KG.

Bronzanu medalju je osvojila Đulić Šejla, također u kategoriji borbe djevojčice 14 godina -54 KG.

Bitno je spomenuti da je ovaj uspjeh Lluba borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac na ovom državnom prvenstvu, uz malo sportske sreće, mogao biti još sjajniji, jer su se takmičari ovog kluba u čak 5 kategorija
plasirali u polufinale, nakon čega su izgubili u mečevima za finale, nažalost poraženi i u mečevima za 3. mjesto i tako ostali bez medalje. Ali ipak je ostvaren zapažen plasman na 5. mjesto, za što su zaslužni: Čajić Halima borbe, Bandić Nedim kate, Husić Benjamin u katama i u borbama, te Đozić Emrah borbe.

U narednom periodu članove Kluba borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac, koji su izborili svoje mjesto u reprezentaciji BiH, očekuje Balkansko prvenstvo, koje će se krajem maja održati u Herceg Novom (Crna
Gora)./Press Orkke/

Vaš komentar na članak: