Karting: Održana 1.trka šampionata Bosne i Hercegovine

Juče je u organizaciji Auto 4×4 Cluba Sarajevo, uz podršku KK Ilijaš, održana prva karting trka šampionata BiH. Povremeni pljuskovi nisu pokvarili dobro raspoloženje takmičara i publike, tako da je trka uspješno završena sa slijedećim rezultatima:

Klasa 1a

Pobjednik u ovoj klasi je Faris Jahić koji je sezonu započeo pobjedom, odmah iza njega drugo mjesto je osvojio Vedad Bekić, a treće mjesto zasluženo je pripalo Nadini Jahić.

Klasa 1b

Pobjednik je Melina Tučić koja je nastavila da niže dobre rezultate i u ovoj sezoni, na drugoj poziciji je završio mladi vrlo talentovani vozač Nemanja Knežević, a postolje trečeplasiranog popeo se Abaz Đulović.

Klasa 2a

Prvo mjesto osvojio je Amir Ajdaslić, uz mali zaostatak drugi je na cilj stigao Muhamed Bureković, a treće mjesto je pripalo je Amini Grbo.

Klasa 2b

Pobjednik ove klase je bio Dino Mujanović ispred Nemanje Kneževića na drugom mjestu. Na trećem mjestu je završio Malik Brčanović.

Klasa III ICA

Najbolji bio Boriša Sikima,drugo mjesto je pripalo Anđeli Knežević, a na trećoj poziciji je završila Amina Grbo.

Najuspješniji klub je bio TUZAMK Tuzla sa osvojenih maksimalnih 75 bodova, drugo mjesto je pripalo KK Magnum iz Istočnog Sarajeva, a na trećem mjestu je završio klub domaćin, Auto 4×4 Club.

Zahvalnice za sponzore trke su za: DOO BINGO, DOO BABILON, DOO DELING, DOO MEDŽ, DOO DEKOR I KK ILIJAŠ./Š.Bajrić/