Karting: Održana trka za šamiponat BiH

Juče je u organizaciji Automedia Group i auto4x4cluba Sarajevo, uz podršku SAMS-a BiH, vožena druga karting trka koja se boduje za Šampionat Bosne i Hercegovine.

Trka je vožena u Brčkom na poligonu za obuku vozača, a organizator se potrudio da stazu maksimalno obezbijedi radi sigurnosti svih učesnika koji su se puni adrenalina borili za što bolji plasman i bodove koji se sabiraju u generalnom plasmanu za pobjednike BiH za 2017 godinu.

Nakon tehničke prijave i verifikacije svih vozača koji su bili raspoređeni u četiri klase vozili su se treninzi kako bi vozači što bolje upoznali stazu i ujedno zagrijali svoje bolide.

Prvo su vozili najmlađi vozači u klasi 1A sa sledećim plasmanom:prvo mjesto Melina Tučić,2.mjesto Dino Mujanović i 3. Hamza Hurtić.

U klasi 1B takmičari su se toliko borili za bodove tako da je u zadnjem krugu pred samim ciljem došlo do kontakta između dva prvoplasirana vozača i odlukom sudija pvo mjesto su dijelili Dino Mujanović i Melina Tučić, dok je treće mjesto osvojio najmlađi takmičar ove trke Hamza Hurtić.

Klasa 2A je rezervisana za vozače od 12 do 14 godina, a poredak je sledeći:1.mjesto Muhamed Bureković,2. Enis Soljankić i 3. Sandro Tešanović.

Klasa 3 ICA JUNIOR je ujedno i najjača klasa trke, a rezultati su sledeći:1.mjesto Stefan Milinić, 2. mjesto Sandro Tešanović i 3. Enis Soljankić.

Druga karting trka Šampionata BiH je uspiješno završena slijedi još jedna koja će se voziti u Banjaluci početkom Oktobra ove godine, zatim slijedi sabiranje bodova i proglašenje pobjednika za 2017. godinu./Ševal Bajrić/