OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sinoć je upriličena sportska manifestacija proglašenje pobjednika Karting kupa “Tuzla 2015” u organizaciji AMK TUZAMK Tuzla. Karting kup “Tuzla 2015” je uspiješno završen zahvaljujuću entuzijazmu pravih ljubitelja ovog sporta.

Na takmičenju svoje vozačke vještine su pokazali najmlađu vozači i u generalnom plasmanu su se izborili za sledeća mjesta.Za najboljeg karting vozača 2015 proglašena je Melina Tučić i zasluženo osvojila plaketu kao vozač sa najviše osvojenih bodova u Karting kupu Tuzla 2015.

Melina Tučić je pobjednik u jačoj Klasi 2 i za prvo mjesto osvojila je pobjedički pehar, drugo mjesto osvojio ja Amir Ajdaslić koji je takođe nagrađen peharom i treće mjesto osvojio je Muhamed Bureković i on je naravno zasluženo nagrađen peharom.

Prva klasa je rezervisana za malo mlađe vozače i u toj klasi prvo mjesto pripalo je mladom i perspektivnom vozaču Dini Mujanoviću, odmah iza njega se plasirao Sandro Tešanović koji je zasluženo osvojio drugo mjesto i na trećem mjestu je Anis Ajdaslić koji se takođe ravnopravno borio sa svojim kolegama vozačima kartinga, naravno i za ovu klasu svi vozači su nagrađeno peharima i diplomama.

I na kraju specijalno priznanje za doprinos u razvoju karting sporta i Plaketa sat sa logom TUZAMK dodijeljena je Almiru Bajriću šestostrukom šampionu BiH u karting sportu dobitniku Zlatne i Platinaste kacige za osvojenih šest uzastopnih Šampionata BiH u ovom sportu.

Veliku zahvalnost za uspijeh Karting kupa “Tuzla 2015” AMK TUZAMK Tuzla duguje renomiranoj firmi BINGO i prvom čovjeku iste Senadu Džambiću koji je svojom humanošću pomogao da se karting sport i dalje razvija i da mladi stiču sportske navike i edukuju se kroz saobraćajnu kulturu.Kao zahvalnost AMK TUZAMK Tuzla donio je odluku da se nastavak takmičenja u 2016 godini odvije pod nazivom “BINGO KARTING KUP 2016”./Press TUZAMK/

Vaš komentar na članak: