Seiken: Novi reprezentativci BiH

Živinički karatisti, novi reprezentativci Bosne i Hercegovine, u pratnji trenera Denisa Brčaninovića, Murisa Šljivića i Aldine Islamović, već u četvrtak putuju na Balkansko prvenstvo u karateu, koje će se ove godine održati u Beogradu!

U sportskoj dvorani u Jajcu je u subotu, 21.4.2018. godine, održano državno prvenstvo za djecu u karateu. Tehnički organizatori prvenstva su bili Karate savez Bosne i Hercegovine i Karate klub Kumite Jajce.
Na državnom prvenstvu je nastupilo preko 1000 dječaka i djevojčica iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.
Takmičenje je ujedno bilo izborno i za Balkansko prvenstvo za djecu koje će se naredne sedmice održati u Beogradu.

Novi dječiji reprezentativci Bosne i Hercegovine su:

1. Šišić Ahmed; borbe- 3. mjesto
2. Ahmetović Šejla; borbe- 3. mjesto
3. Tuholjkić Bahra; borbe- 3. mjesto

Za razliku od prošle godine, kada smo imali 8 predstavnika na državnom prvenstvu na kojem su dva naša člana postali reprezentativci BiH, ove godine naš klub predstavilo je 14 takmičara, a njih 3 okitilo se medaljama i ušlo u reprezentaciju BiH, što je ogroman uspjeh ne samo za naš klub, nego i za grad Živinice, obzirom da smo ponovo bili jedini predstavnici naše opštine na najelitnijem, najjačem i najvažnijem karate takmičenju u našoj državi.

Ono što treba naglasiti je činjenica da je većini takmičara ovo ujedno bilo i prvo državno prvenstvo na kojem su nastupili./Press KBS Seiken/

BEOGRADE, MI DOLAZIMO!!!