href="http://www.zivinice.ba/wp-content/uploads/2016/11/aaabcb.bmp">

Na 10. tradicionalnom kantonalnom karate turniru „Adnan Bristrić“ Gradačac, održanom u Gradačcu, 30.10.2016., učešće je uzelo 16 klubova iz našeg kantona, kao i gosti iz Goražda, sa preko 340 takmičara. Za naš Klub su nastupila 34 takmičara u borbama i katama,ostvarivši zapažene rezultate,a u generalnom plasmanu smo zauzeli 4. mjesto sa 27 osvojenih bodova, samo bod manje od drugoplasiranog.Članovi Kluba borilačkih sportova „SEIKEN“ Živinice su ponovili vrhunske rezultate sa prethodnih takmičenja ove lige, te još jednom dokazali da se zasluženo nalaze u samom vrhu karatea na Tuzlanskom kantonu.

„Osvojeni rezultati na takmičenju u Gradačcu potvrdjuju činjenicu koja je već svima nama jako dobro poznata:“KBS „SEIKEN“ Živinice dominira našim kantonom, a za vrlo kratko vrijeme ta dominacija će se proširiti po cijeloj teritoriji naše države. Kvalitet i rezultati koje pravimo su naši glavni aduti, a u prilog tome govori i činjenica da se broj naših članova iz dana u dan sve više povećava. Mi ne želimo da pričamo mnogo o načinu našeg rada, uspjesi koji stoje iza nas će Vam mnogo više reći“, riječi su trenera kluba Murisa Šljivića.

Svi takmičari koji su nastupili u Gradačcu ponosno su predstavili svoj klub, a oni koji su se okitili medaljama su:
KATE:

BRONZANA MEDALJA (III mjesto): Džinić Kenan, Husejnović Ajdin, Ademović Larisa, Jagodić Almedina, Muratović Elvir, Musić Samir, Tanović Emina.

SREBRNA MEDALJA (II mjesto):Ahmetović Šejla.

ZLATNA MEDALJA (I mjesto):Kadirić Sami.

BORBE:
BRONZANA MEDALJA (III mjesto):Adela Čičkušić, Muamer Čičkušić, Hamza Aličić.
SREBRNA MEDALJA (II mjesto): Kuljančić Lejla, Šišić Ahmed, Haskić Merim, Mušanović Bekir, Haskić Dženan (kadet).
ZLATNA MEDALJA (I mjesto):Kamberović Azur, Zenunović Larisa, Tanović Emina.
Čestitamo takmičarima na ostvarenim rezlutatima, a ostalim učesnicima želimo više sportske sreće drugi put. Koristimo priliku da se zahvalimo roditeljima naših takmičara, bez čije pomoći ovo sve ne bi bilo moguće. Zahvaljujemo se i sponzoru Doo Kal-elektrik Živinice, firmi koja je prepoznala kvalitet i koja podržava ono što radimo.

Budite i Vi dio sporta, postanite dio našeg uspjeha, pridružite se Klubu borilačkih sportova „SEIKEN“ Živinice./Predsjednik Kluba
Džemal Hodžić/

Vaš komentar na članak: