Na Kantonalnom karate turniru, četvrto kolo lige za djecu i kadate, održanom u Tuzli, učestvovalo je 16 klubova sa preko 350 takmičara. Klub borilačkih sportova „SEIKEN“ Živinice je ponovio uspjehe sa prethodnih takmičenja ove lige, te još jednom opravdao epitet jednog od tri naupsješnija kluba na Tuzlanskom kantonu.

„Tamičenja poput ovog su odlična prilika da naši najmlađi takmičari, neki i po prvi put u svojoj karijeri, pokažu ono što vježbaju na treninzima, te osjete čari natjecanja sa svojim vršnjacima. Na ovaj način, našoj djeci pružamo mogućnost da u sebi izgrađuju takmičarski duh, koji je bitan faktor u životu svakog pojedinca, na putu postizanja vlastitih ciljeva. Naš trenerski kadar je bez ikakve dileme najaktivniji na našem regionu. U prilog tome govore, kako brojnost članova našeg kluba, tako i vrhunski rezultati takmičara, a ponovo ste se mogli uvjeriti u uspješan rad našeg kluba na takmičenju koje se održalo u Tuzli“, riječi su predsjednika kluba Džemala Hodžića.

Svi takmičari koji su nastupili u Tuzli ponosno su predstavili svoj klub, a oni koji su se okitili medaljama su:

KATE:
BRONZANA MEDALJA (III mjesto): Salkanović Ermin, Mahmutbegović Mahir, Mehičič Ajdin, Kadrić Emir, Huseinović Ajdin, Brčaninović Dženan, Kametović Edi, Aličić Tarik, Halilović Dalila, Čaušević Amina, Hodžić Aida, Brčaninović Dženita, Halilović Merima, Softić Madžida, Ahmetović Šejla, Nišić Armina.

SREBRNA MEDALJA (II mjesto):Halilović Anida, Tuholjkić Bahra, Tanović Emina.

ZLATNA MEDALJA (I mjesto):Jagodić Almedina

BORBE:
BRONZANA MEDALJA (III mjesto):Šišić Ahmed, Habibović Almedin, Kuljančić Lejla, Tanović Emina.

SREBRNA MEDALJA (II mjesto):Haskić Merim, Haskić Dženan (kadet).

ZLATNA MEDALJA (I mjesto):Kamberović Azur, Zenunović Larisa.

Čestitamo takmičarima na ostvarenim rezlutatima, a ostalim učesnicima želimo više sportske sreće drugi put.

Budite i Vi dio sporta, naučite karate, postanite član KBS „SEIKEN“ Živinice./Press KBS Seiken/

Vaš komentar na članak: