Zahvaljujući veoma dobrim rezultatima KBS Seiken Živinice ima svog reprezentativca u karateu. Takmičarka Emina Tanović je sa reprezentacijom BiH na Balkanskom prvenstvu u glavnom gradu Srbije-Beogradu ostvarila super dobar plasman, osvojivši 4. mjesto u kategoriji kate djevojčice 2005. godište.

Emina Tanović ima 11 godina i živi u Banovićima, gdje pohađa Osnovnu školu “Grivice”. Odlična je učenica, koja slobodno vrije posvećuje karateu i zahvaljujući stručnom radu i njenoj upornosti stigla je do dresa državnog tima BiH. O karateu i uspjehu u Beogradu Emina kaže:

“Kada god je neko takmičenje,ja ga nikada ne propuštam.Jednom sam slomila ruku i propustila sam tri takmičenja, ali me to nije pokolebalo da napustim ovaj atraktivan borilački sport. Do sada sam osvojila osam zlatnih medalja, tri srebrene i pet bronzanih i to samo sa internacionalnih turira, te državnih prvenstava. Drago mi je što sam bila na Balkanskom prvenstvu za djecu u karateu, kao dio reprezentacije BiH.Karate treniram od kraja prvog razreda osnovne škole. Sada sam nositelj zelenog pojasa, na polaganju za oranž i zeleni pojas sam bila pohvaljena kao najbolji kandidat”.

Za mladu Eminu Tanović još je mnogo turnira i takmičenja, pa će biti prilike da se domogne novih zlatnih i drugih odličja, a svakako, želja joj je da zadrži status reprezentativke BiH./Š.G./

Vaš komentar na članak: