Klub borilačkih sportova Seiken Živinice nastavlja svoje nastupe sa uspjesima, a nedavno su u Gračanici na 3. Kantonalno – regionalnom karate turniru, takođe postigli značajne rezultate.

Organizator turnira bio je KK Gračanica u saradnji sa Karate savezom TK i Federacije BiH. Na turniru je nastupilo 420 takmičara iz 23 kluba u pionirskim selekcijama- djeca od 6 do 13 godina, kadeti i juniori u katama i borbama pojedinačno i ekipno.

“Zadovoljni smo i ponosni na naše takmičare koji su postigli zapažene rezultate. Ukupno smo osvojili 8 medalja, od čega je polovina zlatnih. Čestitam svim našim osvajačima medalja, kao i ostalim koji su učestvovali, ali im je medalja izmakla”, kaže nam trenerica Aldina Brčaninović.

Osvajači zlatnih medalja su Larisa Zenunović, Jasmin Halilović, Enisa Musić i Bahrudin Pirić.
Srebrnu medalju zasluženo je osvojila Larisa Ademović, dok je bronza pripala Bahri Tuholjkić, Muameru Čičkušiću i Melisi Ademović.

Značajno je još istaći uspjeh trenera KK Seiken mr.Denisa Brčaninovića, koji je proteklog vikenda boravio u Prištini, gdje je položio ispit za evropsku licencu, te će u narednom periodu biti sudac na brojnim tatamijima širom Evrope.

To je još jedna potvrda profesionalizma i uspjeha KBS Seiken, koji iz dana u dan niže samo pozitivne rezultate, kako takmičara, tako i trenera./Š.G./

Vaš komentar na članak: