KBS Seiken: Uspjeh karatista u Banja Luci

U subotu, 5.novembra, Banja Luka je bila domaćin ovogodišnjeg najjačeg turnira u karateu. Na turniru je učešće uzelo preko 1500 takmičara iz 11 zemalja sa preko 109 klubova. Klub borilačkih sportova “Seiken” Živinice su predstavljal 4 takmičara ostvarivši odlične rezultate i tako potvrdili dobru formu pred dolazeća državna prvenstva.

Prvo mjesto u borbama, zlatnu medalju je osvojila Larisa Zenunović u kategoriji borbe djevočice 2006.godište. Larisa je nastavila sa dominaacijom u svojoj kategoriji te je sve svoje protivnice pobijedila sa 5 i više poena razlike i tako nastavila svoj niz nepobjedivosti koji sada već traje godinu i 4 mjeseca.

Četvrto mjesto u borbama je osvojio Kamberović Azur, borbe dječaci, koji je pobijedio tri meča i u polufinalu izgubio za ulazak u finale.

Četvrto mjesto u katama je osvojila Emina Tanović, državni reprezentativac u katama, koja je takođe pobijedila tri kruga i u polufinalu odlukom sudija poražena.

Zapažen nastup je imao i Haskić Dženan,borbe kadeti koji je pobijedio dva meča.

Našim Karatistima čestitamo i želimo pono još uspjeha u daljnjoj karijeri i da nastave sa kontinuitetom ostvarivanja dobrih rezultata.

Zahvaljujemo se firmi Kal-elektrik Živinice, koja naas podržava i prati u našem radu./Predsjednik kluba Džemal Hdžić/