Prošle subote, 16.aprila, održano je 23.Državno prvenstvo BiH u karateu za djecu od 11 do 14 godina u Čitluku. Na Državnom prvenstvu su učestvovala 64 karate kluba iz cijjele BiH sa 501 takmičarom. Klub borilačkih sportova „Seiken“ Živinice je predstavljalo 5 takmičara, koji su ostvarili veoma zapažene rezultate.

Naš takmičar Azur Kamberović je osvojio treće mjesto, bronzanu medalju u borbama dječaci 2003. godište do 40 kilograma, ostvarivši četiri pobjede i jedan poraz, u petom kolu, uz nedostatak sportske sreće i iskustva. U šestom meču za medalju naš Azur je ubjedljivo pobijedio svog vršnjaka sa 7:3 i tako osvojio bronzanu medalju.

Klub borilačkih sportova“Seiken“Živinice su još predstavljali :

Emina Tanović, kate djevojčice 2005. godište, 4. mjesto ( pobijedila 3 kola i u borbi za medalju izgubila odlukom sudija 3:2),

Dženan Haskić, borbe dječaci 2002. godište do 52 kg 6. mjesto ( pobijedio dva meča u trećem izgubio),

Lejla Talović, borbe djevojčice 2005. godište do 40 kg 6. mjesto ( pobijedila dva meča u trećem izgubila) i Almin Talović, borbe dječaci 2004. godište do 40 kg.

“Svim našim takmičarima čestitamo, posebno osvajaču medalje i želimo im više sportske sreće u narednom periodu i da svi zajedno budemo bolji i uspješniji.

Ovom prilikom bismo najavili I kolo Kantonalne karat lige-Živinice 2016, koje će se održati u Živinicama u nedjelju 24.aprila, sa početkom u 9 sati u Gradskoj dvorani u Živinicama.

Očekujemo učešće preko 500 takmičara sa TK i šire, te ovom prilikom pozivamo građane naše Općine, naše roditelje da dođu na naš turnir i tako nas podrže u našim projektima, radu i idejama. Za svu mlađu populaciju na truniru će biti podijeljeni poklončići, kakao bi im naš turnir ostao u lijepom sjećanju”, rekao nam je predsjednik KBS Seiken Džemal Hodžić.

Vaš komentar na članak: