Subota (29.4.2017) je, možemo reći, mnogo važan dan za karate i karatiste KBS Seiken Živinice. Na Palama je održano državno prvenstvo BiH za djecu, gdje su veliki uspjeh postigli živinički karatisti iz Seikena, čija su dva člana uspjela izboriti mjesto u državnoj reprezentaciji.

“Moramo naglasiti da je KBS Seiken jedini klub iz Živinica koji je bio učesnik ovog takmičenja.Na ovom prvenstvu učešće je uzelo 730 takmičara iz 99 karate klubova, a KBS Seiken je na 26. mjestu u generalnom plasmanu. Takmičarka našeg kluba Emina Tanović je osvojila 1.mjesto (zlatna medalja) u katama i na taj način obezbijedila mjesto u reprezentaciji BiH i odlazak na Balkansko prvenstvo koje će se održati u Turskoj. Larisa Zenunović je djevojčica koja je isto tako obezbijedila mjesto u reprezentaciji BiH, osvojivši 2.mjesto i srebrnu medalju u borbama. Ovim takmičarkama želimo uspjeh u narednom periodu i mnogo sreće u Turskoj”, rekla nam je trenerica Seikena Aldina Brčaninović.

Na prvenstvu BiH na Palama KBS Seiken su još predstavljali Ahmed Šišić, Bahrudin Pirić, Bekir Mušanović, Muamer Čičkušić i Nuraga Šabanović.

Uprava Seikena se zahvaljuje roditeljima na ogromnoj podršci u radu kluba, a takođe i svim aktivistima koji su dio tima ovog uspješnog kluba, bez čije podrške ne bi osvajali toliko medalja./Š.G./

Vaš komentar na članak: