Juče je održano Kantonalno takmičenje u karateu u organizaciji Karate kluba “Doboj Istok”. Na takmičenju učešće je uzelo 473 takmičara iz 25 klubova sa našeg Tuzlanskog kantona.

Iz KBS”SEIKEN” Živinice učestvovalo je sedam takmičara, a medalje su osvojili:

Zlatne medalje i prvo mjesto 1.Ahmed Šišić u kategoriji borbe dječaci 2007 – 40 kg, 2.Pirić Bahrudin u kategoriji kate dječaci 2004.godište i 3.Zenunović Larisa u kategoriji djevojčice borbe 2006. godište + 44 kg.

Osvajači drugog mjesta i srebrne medalje su:
1.Mušanović Bekir u kategoriji dječaci borbe 2006.godište – 45 kg i
2.Kamberović Azur u kategoriji kadeti -52 kg

Osvajač trećeg mjesta i bronzane medalje je Čičkušić Muamer u kategoriji dječaci 2007.godište -30kg.

Nastup je imala još jedna naša takmičarka u katama 2005. godište i izgubila je za medalju Emina Tanović.
Ovo je još jedan u nizu turnir na kojem su naši takmičari uzeli učešće sa odličnim rezultatom, koji im sutra garantuje nastup na većim i jačim turnirima, gdje naši takmičari briljiraju u svojim kategorijama,a to su pokazali u više turnira pa i na Državnom prvenstvu BiH, koje je održano na Palama za djecu gdje je naš klub osvojio dvije medalje: Emina Tanović zlatnu medalju u kategoriji kate djevojčice 2005. godište i Larisa Zenunović srebrnu medalju u kategoriji borbe djevojčice +44 kilograma.

Ove dvije takmičarke su dobile poziv od reprezentacije i predstavljat će naš klub i državu BiH na Balkanskom prvenstvu u Istambulu od 18. do 21. maja ove godine.

Koristimo priliku da pozovemo sve sugrađane na dešavanje u našem gradu u Gradskoj dvorani općine Živinice, gdje će se održati Kantonalno/Regionalni turnir u karateu u organizaciji naseg kluba KBS SEIKEN Zivinice. Turnir će se održati 14.05.2017.godine -nedjelja- sa početkom u 9,30 sati.

Ogromnu zahvalnost dugujemo roditeljima naših takmičara.Takmičenja koja su iza nas propratili su treneri Muris Šljivić i Aldina Brčaninović Islamović./KBS Seiken/

Vaš komentar na članak: