U subotu i nedjelju, 4. i 5.03.marta, održano je 12.otvoreno prvenstvo u karateu za djecu, kadete,juniore, u-21 i seniore u borbama i katama u Kulturnom sportskom centru Ilidža. Tehnički organizator ovog prestižnog turnira je bio Karate kllub „Champion“ Ilidža.

Na ovom takmičenju učešće je uzelo preko 1200 takmičara iz 90 klubova iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Turske i Italije.Za naš klub, KBS “Seiken“ Živinice je nastupilo 5 takmičara u borbama i katama, ostvarivši zapažene retultate.Takmičari koji su se okitili medaljama su:

KATE:
1.mjesto i zlatna medalja pripala je našoj reprezentativki u katama uz apsolutnu dominaciju u svim mečevima- Emina Tanović

BORBE:
3.mjesto i srebrnu medalju osvojila je Zenunović Larisa,koja je u polufinalu igubila od reprezentativke Srbije i u meču za treće mjesto ubjedljivo slavila pobjedu.

Zapažene rezultate su još ostvrili:
-Ahmed Šišić,borbe dječaci, pobijedio dva kruga i u borbi za medalju nesretno izgubio
-Bekir Mušanović,izgubio za treće mjesto takođe zapažen nastup i
-Pirić Bahrudin, kate dječaci zapažen nastuup.

Klub borilačkih sportova „Seiken“ Živinice će nastaviti i u daljnjem periodu posjećivati najjače turnire u državi i van nje i vraćati se sa najjačih turnira sa najsjajnijim medljama. Svim osvajačima medalja čestitamo, zahvaljujemo se roditeljima na podršci./predsjednik kluba Džemal Hodžić/

Na slici: Emina Tanović na pobjedničkom postolju

Vaš komentar na članak: