KBS Seiken:Uspjesi na Federalnom prvenstvu

U nedjelju, 8.3.2020. godine, u tehničkoj organizaciji Federalnog karate saveza Bosne i Hercegovine i domaćina takmičenja KK “Čelik” Zenica, u sportskoj dvorani “Arena – Husejin Smajlović” Zenica, je održano “15. Federalno karate prvenstvo za djecu”. Na ovom turniru učešće je uzelo oko 800 takmičara iz 80 registrovanih karate klubova za 2020. godinu na federalnom i državnom nivou, čiji su takmičari imali pravo nastupa na ovom takmičenju.

KBS “SEIKEN” Živinice, bio je jedini predstavnik iz Živinica na ovom takmičenju, kao i dugi niz godina ranije, te je sa svojih 20 takmičara imao izvanredan nastup osvojivsi ukupno 4 medalje, od toga 1 zlatnu, 1 srebrenu i 2 bronzane. Ostvareni rezultati ulivaju veliku nadu pred državno prvenstvo koje nas očekuje krajem mjeseca marta, obzirom da osvojene medalje obećavaju i nove-stare reprezentativce BiH.

Prvak FBiH i osvajač zlatne medalje je:
1. Brčaninović Ahmed – borbe pioniri

Viceprvakinja FBiH i osvajačica srebra je:
1. Ademović Larisa – borbe pionirke

Bronzane medalje osvojili su:
1. Muratović Džejna – borbe pionirke
2. Šišić Ahmed – borbe pioniri

Ostalim takmičarima je nedostajalo sportske sreće, te su ovaj put ostali bez sjajnog odličja, koje im je bilo jako blizu, ali smo uvjereni da će se već na nekim od narednih turnira okititi medaljama.Najiskrenije čestitke svim našim takmičarima na izuzetno uspješnim nastupima u Zenici.

Ovom prilikom se posebno zahvaljujemo trenerima kluba:Denisu Brčaninoviću, Aldini Islamović i Murisu Šljiviću,te asistentima:Omerkić Alemu,Jagodić Almedinu,Čergić Arminu i Musić Enisi, kao i ostalim članovima, roditeljima i simpatizerima našeg kluba, koji nam svakodnevno pružaju nesebičnu podršku.

Za vikend naše takmičare očekuje nastup na internacionalnom turniru u Goraždu./Press: Uprava KBS “SEIKEN” Živinice/