U nedjelju, 26.februara,  u Sportskom Privrednom kulturnom centru ,,MEJDAN,,  u Tuzli,  u organizaciji  Kluba Borilačkih Sportova „Tuzla Sinbra“, održano je 18.Međunarodno takmičenje u karateu  u  uzrasnim kategorijama djeca od 6 do 13 godina, kadeti i juniori i seniori  kate i borbe pojedinačno  i ekipno. Na ovom takmičenju učešće je uzelo oko 700  takmičara iz 62 kluba iz Bosne i Hercegovine,Slovenije,Hrvatske,Srbije i Crne Gore ,Turske i Kuvajta.
Za Karate klub ,,Šotokan,,  nastupilo je 19 takmičara u pojedinačnim kategorijama. Naši takmičari su ostvarili odličan rezultat osvojivši: 2 zlatne, 1 srebrenu i 11 bronzanih medalja.

ZA KARATE  KLUB  “ŠOTOKAN” ZLATNE MEDALJE SU OSVOJILI:

-Talović Lejla

-Šehić Seldin

Srebrnu medalju osvojila je:

-Pašić Belma

BRONZANE MEDALJE SU OSVOJILI

-Šljivić Halima

-Šepić Hazim

-Vrtagić Amila

-Talović Almin

-Kalajevac Anes

-Mušanović Emrah

-Džizić Azur

-Čamdžić Lamija

-Suljić Jasmin

-Mešić Amila

-Mujkanović Ajdin

K.K. ,,ŠOTOKAN,,  Živinice nastavlja sa dobrim rezultatima što pokazuje rezultat sa ovog međunarednog takmičenja koje je održano u Tuzli koje važi za jedno od najjačih takmičenja  na Balkanu kako po takmičarskom kadru tako i po kvalitetnoj organizaciji takmičenja.

Karate klub ,, ŠOTOKAN,, će  25.marta biti domaćin  1. Kola kantonalne lige tuzlanskog kantona  i Regionlnog takmičenja za djecu od 6 do 14 godina,kadete i kadetkinje,juniore  i juniorke ,Seniore i seniorke u borbama i katama pojedinačno i  ekipno.Ova sportska manifestacija će se održati u gradskoj dvorani općine Živinice.Dođite i uživajte u borilačkim vještinama Zahvaljujemo se ovim putem podršci  roditelja naših članova,našim sponzorima ,,LOGCAP TRAVEL,, i ,,ATRIJUS PROJEKT,,  koji su bili uz nas tokom cijele godine i bez čije pomoći mi ne bi smo mogli ostvariti ovakav uspjeh.

Naravno za sve uspjehe i takmičarske rezultate zaslužni su i naši treneri:

-Bulić Ahmet, Đogić Hasan,Ćasurović Emrah,Bulić Hanifa, Bošnjaković Amila i Adelisa i Nuhanović Edina./ Ahmo Bojić-predsjednik/

 

Vaš komentar na članak: