U subotu, 6.avgusta, u organizaciji Karate saveza Bosne i Hercegovine, a u sklopu ljetnog karate kampa za karatiste iz cijele BiH, održano je polagane za majstorska zvanja.

Na ovom polaganju KBS Šotokan je imao osam kandidata, koji su uspješno položili za majstorsko zvanje CRNI POJAS 1.DAN i to: Bulić Hanifa, Bulić Ahmet, Đogić Hasan, Nuhanović Edina, Ćasurović Emrah, Bošnjaković Amila, Bošnjaković Adelisa i Bašić Samir.

Pripreme za polaganje su počele od januara 2016. godine i trajale do samog polaganja.Od prijavljenih dvanaest kandidata koji su aplicirali za polaganje, četvero je odustalo, tako da je na završni test pred komisijom izašlo preostalih osam kandidata i pokazali sve ono što smo sedam mjeseci mukotrpno uvježbavali.

Kandidati koji su polagali su odlični učenici i studenti, naši proslavljeni takmičari koji su širom BiH osvajali medalje i pokazivali svoj kvalitet.

“Ovo je nezapamćen uspjeh za naš klub i našu opštinu da na jednom polaganju iz jednog kluba polože osam kandidata za crni pojas i uspješno završe sve testove i postanu ponosni nosioci zvanja CRNI POJAS 1. DAN. Pred nama je nastavak druge takmičarske polusezone koja počinje u septembru. Trudit ćemo se da nastavimo sa rezultatima iz prvog djela takmičarske sezone i da nastavimo sa pripremama za polaganje za najviša karate zvanja koja su plnirana za april 2017.godine, gdje bi naš klub predstavljalo novih deset kandidata”, rekao nam je predsjednik kluba Ahmo Bojić.

Vaš komentar na članak: