KBS Šotokan: Osvojili 22 medalje u Doboj Istoku

U nedelju, 06. maja, u sportskoj dvorani Osnovne škole u Klokotnici, u organizaciji Karate kluba „ Doboj Istok“, održan je Karate turnir , odnosno 2. KOLO KANTONALNE LIGE u kategorijama djeca od 6 do 13 godina i kategoriji kadeti,juniori i seniori u muškim i ženskim kategorijama pojednačno i ekipno u katama i borbama.

Za Karate klub „Šotokan“ nastupilo je 23 takmičara u pojedinačnim kategorijama. Naši takmičari ostvarili su odličan rezultat osvojivši: 3 zlatne, 6 srebrenih i 13 bronzanih medalja.

Zlatne medalje osvojilisu:
-Mušanović Emrah
-VrtagićLamija
-KozarevićMustafa

Srebrene medalje osvojili su :
– Pašić Belma ,
– Šljivić Halima,
– Vrtagić Amila ,
– Hukić Ramela ,
– Kalajevac Anes ,
– Đogić Mehmed

Bronzane medalje osvojili su :
– Nukić Belma ,
– Pepić Lejla ,
– Mujkanović Ajdin ,
– Ćasurović Džemal
– Đulović Emela ,
– Bešić Adin ,
– Habibović Mahir,
– Hamidović Anela ,
– Kalajac Ajla ,
– Mušić Ermina,
– Mušić Vedad,
– Numanović Anida,
– Zahirović Maid

Ostvareni rezultati sa ovog takmičenja i turnira, koji su iza nas dobar su pokazatelj da smo na pravom putu i da treba da nastavimo sa pripremama na ovaj način, jersu pred nama još mnoga takmičenja i očekujemo nastavak dobrih rezultata od naših takmičara.

Uprava kluba na čelu sa predsednikom Ahmom Bojićem još jednom upućuje čestitke svim takmičarima koji su na ovom takmičenju ostvarili izvanredne rezultate i predstavili naš klub u najboljem svjetlu na ovom turniru.

Zahvaljujemo se podršci roditelja naših takmičara kao i našem sponzoru ATRIUS PROJEKT. Naravno za sve uspjehe i takmičarske rezultate zaslužni su i naši treneri: Bojić Ahmo, Bulić Hanifa, Bošnjaković Amila,Bošnjaković Adelisa, Bulić Ahmet i Ćasurović Emrah ./predsjednik kluba
Ahmo Bojić/