U subotu 25.03.2017.godine u Gradskoj dvorani općine Živinice održano je Regionalno karate takmičenje, a u sklupu istog i 1. kolo kantonalne lige TK.

Organizator i domaćin takmičenja je Karate klub “Šotokan” Živinice. Jedan od sportskih klubova Opštine Živinice koji već dugo vremena uspješno predstavlja našu opštinu na mnogim karate takmičenjima i turnirima širom BiH . Uz stručan tim trenera, ljudi koji predvode i rade u Karate klubu “Šotokan” , orgaizacija samog turnira je bila na zavidnom nivou. Na takmičenju u Živinicama je nastupilo oko 20 klubova iz Tuzlanskog kantona, Brčko Distrikta i Zeničko -dobojskog kantona sa preko 500 takmičara u pionirskim selekcijama od 6 god do 13 god, kadetima i juniorima u muškoj i ženakoj konkurenciji u katama i borbama, pojedinačno i ekipno.

Za K.K.ŠOTOKAN je nastupilo 87 takmičara, osvojili smo 8 zlatnih, 13 srebrenih 12 bronzanih medalja.U ukupnom plasmanu smo na drugom mjestu iza KBS TUZLA –SINBRA.

Ovo je prvo takmičenje ovakvog tipa koje se održalo u našem gradu i ujedno prvo veće takmičenje koje je organizovao Karte klub “Šotokan”.

Velika nam je čast i zadovoljstvo da su naš klub i naša općina bili domaćin ovolikom broju karatista koji su bili naši gosti . KK „Šotokan“ je još jednom pokazao svoju veličinu i dokazao da je izuzetno dobar domaćin i da je Karate jedan od najmasovnijih i najtrofejnijih sportova kako u državi tako i na opštini Živinice. Mi kao organizatori smo veoma zadovoljni posjetom i odazivom klubova. Sam ovaj broj takmičara govori nam dosta toga o organizaciji, kvaliteti i jačini takmičenja.

KK “Šotokan” će nastaviti da i narednih godina organizuje ovakava takmičenja koja će za cilj imati da okupi još veći broj posjetilaca i ljubitelja ovog sporta, klubova i takmičara. Naravno sve ovo bi teško organizovati bez velike pomoći općinskog načelnika gosp. Samira Kamenjakovića koji je maximano podržao i pomogao ovo naše takmičenje , načelniku koji ima razumjevanja za sport i sportiste.Svaki naš zahtjev je saslušao i sve što je bilo u mogućnosti općine i općinskog načelnika izlazili su nam u susret i maksimalno pomogli.
Zahvaljujemo se gospodinu Saidu Čerkezoviću koji je otvorio takmičenje , općinskim vijećnicima koji su svojim radom a i finansijski pomogli realizaciju ovog Regionalnog takmičenja:
-doktor Mirsad Šljivić
-Salih Durić
-Elvira Nuhanović
-Esed Zenunović
I svim ostalim sponzirima koji su nam pomogli .
-Mljekara Noćko doo
-ATRIJUS PROJEKT
-LOG CAP TRAVEL
-Auto škola HODŽIĆ

Trenerima KK „ŠOTOKAN“ koji su pripremali takmičare i ostvarili ovako zapažen rezultat:
Ahmo Bojic -predsednik kluba, trener u klubu, majstor Karatea 2. dan ;
Talović Elvir – trener , državni sudija, majstor karatea 2.dan;
Đogić Hasan , trener , majstor karatea 1.dan;
Ahmet Bulić , trener majstor karatea 1.dan;
Hanifa Bulić , trrner , majstor karate 1.dan;
Nuhanović Edina, trener , majstor karatea 1.dan
Ćasurović Emrah, trener , majstor karatea 1.dan.
Bošnjaković Adelisa trener,majstor karatea 1.dan
Bošnjaković Amila trener,majstor karatea 1.dan
Beširović Besim trener,majstor karatea 1.dan

Tehničkom osoblju bez čije pomoći ovo takmičenje ne bi se moglo ni održati:
-Feriz Ferizović
-Hidajet Bojić
-Ismet Bojić./Ahmo Bojić-predsjednik KBS Šotokan/

Vaš komentar na članak: