KBS Šotokan: Pet takmičara za pet medalja

U nedjelju, 5.marta, u Sportskoj dvorani općine Ilijaš u organizaciji CENTAR BORILAČKIH VJEŠTINA BUNKAI održano je Federalno takmičenje u karateu u uzrasnim kategorijama djeca od 6 do 13 godina, kadeti i juniori i seniori kate i borbe pojedinačno i ekipno. Na ovom takmičenju učešće je uzelo oko 360 takmičara iz 32 kluba iz Federacije BiH.

Na ovom takmičenju ispred Karate klub Šotokan, uz stručni nadzor trenera Talović Elvira, nastupilo je 5 takmičara u pojedinačnim kategorijama. Naši takmičari su ostvarili odličan rezultat osvojivši: 2 zlatne, 1 srebrenu i 2 bronzane medalje.

ZA KARATE KLUB “ŠOTOKAN” ZLATNE MEDALJE SU OSVOJILI:
-Šljivić Halima
-Pašić Belma

Srebrnu medalju osvojila je:
-Talović Lejla

BRONZANE MEDALJE SU OSVOJILI
-Talović Almin
-Vrtagić Amila

Po rezultatima iz prve takmičarske polusezone pred nama je veoma uspješna godina sa puno osvojenih medalja i pehara,položenih majstorskih zvanja,državnih sudijskih licenci,licenci za ispitivače, državnih trenerskih licenci.

Karate klub ŠOTOKAN ove godine planira da svojim mladim trenerima Bulić Ahmetom, Đogić Hasanom i Ćasurović Emrahom omogući da polažu za kantonalne sudije,već su uspješno položili trenerske “C” licence Karate Saveza FBiH. Na taj način ćemo dobiti kvalitetnije trenere koji će na stručniji način raditi sa najmlađim članovima i od njih kroz trenažni proces stvarati dobre sportiste i takmičare.

“Iza uspješnih takmičara uvijek stoji dobar i stručan trener”.Zahvaljujemo se podršci roditelja naših članova,našim sponzorima LOGCAP TRAVEL i ATRIJUS PROJEKT, koji su bili uz nas i bez čije pomoći mi ne bi mogli ostvarivati ovakave uspjehe./Ahmo Bojić-predsjednik kluba/