KBS Šotokan: Saopštenje za javnost

Juče je u Sportsko privrednom kulturnom centru MEJDAN u Tuzli, u organizaciji Kluba Borilačkih Sportova „Tuzla “, održano 21.Međunarodno takmičenje u karateu u uzrasnim kategorijama djeca od 6 do 13 godina, kadeti i juniori i seniori kate i borbe pojedinačno i ekipno.

Na ovom takmičenju učešće je uzelo oko 760 takmičara iz 67 klubova iz Bosne i Hercegovine,Slovenije,Hrvatske,Srbije,Crne Gore i Makedonije.

Za Karate klub Šotokan nastupilo je 19 takmičara u pojedinačnim kategorijama i dvije ekipe Juniori i Juniorke. Naši takmičari su ostvarili odličan rezultat osvojivši: 6 zlatnih, 3 srebrene i 5 bronzanih medalja.

ZA KARATE KLUB “ŠOTOKAN” ZLATNE MEDALJE SU OSVOJILI:Ćasurović Džemal,Halilčević Jasmina,Mustafić Amir i Šljivić Merjem.
-Ekipa Juniori u sastavu :Halilčević Ajdin,Bulić Esnaf i Kalajevac Anes.
Ekipa Juniorke u sastavu:Vrtagić Amila,Ferizović Amira, Mušić Advija i Pašić Belma.

Srebrne medalje osvojili su:Habibović Mahir, Vrtagić Lamija i Mušanović Emrah.
Bronzane medalje osvojili su:Ćasurović Anida,Husejnović Jasmina,Kalajevac Muharem,Mustafić Ajla
i Pašić Belma.

Medalje u neslužnebenim kategorijama predviđene za najmlađe uzraste a stimulativnog su karaktera osvojili su:Mujčinović Belma,Salihović Adna,Jašarević Ensar i Mujić Lemana.

K.K. ŠOTOKAN Živinice nastavlja sa dobrim rezultatima što pokazuje rezultat sa ovog međunarednog takmičenja koje je održano u Tuzli koje važi za jedno od najjačih takmičenja na Balkanu kako po takmičarskom kadru tako i po kvalitetnoj organizaciji takmičenja.

Karate klub ŠOTOKAN će 05.aprila biti domaćin Regionlnog takmičenja za djecu od 6 do 14 godina,kadete i kadetkinje,juniore i juniorke ,Seniore i seniorke u borbama i katama pojedinačno i ekipno u sklopu ovog takmičenja bit će održano i 1.KOLO KARATE LIGE TK.Ova sportska manifestacija će se održati u Gradskoj dvorani u Živinicama.Dođite i uživajte u borilačkim vještinama .

Zahvaljujemo se ovim putem podršci roditelja naših članova i našim sponzoru ATRIJUS PROJEKT, koji je uz nas već nekoliko godina i bez čije pomoći ne bi smo mogli ostvariti ovakav uspjeh.Naravno za sve uspjehe i takmičarske rezultate zaslužni su i naši treneri:Bojić Ahmo,Bulić Hanifa, Halilčević Lamija,Ćasurović Emrah i Nuhanović Edina./Tim za medije/