KBS Šotokan: Saopštenje za javnost

U subotu, 26. Oktobra, takmičari Karate kluba ,,ŠOTOKAN,, nastupali su na Međunarodnom takmičenju u Zvorniku, u organizaciji Karate kluba ,,SENSEI,, u uzrasnim kategorijama djeca od 6 do 13 godina, kadeti, juniori i U 21 (mlađi seniori) kate i borbe pojedinačno i ekipno. Na ovom takmičenju učešće je uzelo 386 takmičara iz Bosne i Hercegovine,Srbije i Crne Gore.Ukupno su nastupila 32 kluba .

Za Karate klub ,,Šotokan,, nastupila su 10 takmičara u pojedinačnim kategorijama u borbama i katama. Naši takmičari su ostvarili dobar rezultat osvojivši 3 zlatne,2 srebrene i 4 bronzane medalje.

Zlatne medalje osvojili su Vrtagić Amila, Đulović Amar i Šljivić Halima.Srebrne medalje osvojili su Mušanović Emrah i Ćasurović Džemal, dok su bronzane medalje osvojili Padžić Amna,Husejnović Džemila, Mušić Advija i Husejnović Dženis.

Pred nama je još puno takmičenja od kojih izdvajamo:12.11.2019.godine Međunarodno takmičenje u Tuzli, u organizaciji KBS WINER.

Takmičari K.K. ,,ŠOTOKAN,, Živinice nastavljaju sa pripremama za takmičenja koja su pred nama, nadamo se da će naši takmičari nastaviti sa dobrim rezultatima .Zahvaljujemo se ovim putem podršci roditelja naših članova i našem sponzoru ATRIJUS PROJEKT.

Naravno za sve uspjehe i takmičarske rezultate zaslužni su i naši treneri:Bojić Ahmo , Bulić Hanifa ,Edina Nuhanović i Ćasurović Emrah./Tim za medije/