KBS Šotokan: Uspjeh na turnirima “Novogradski dani” i Gračanici

Takmičari karate kluba ŠOTOKAN Živinice su imali veoma uspješan vikend.U subotu 04.juna, nastupili su na 17. Internacionalnom takmičenju “NOVOGRADSKI DANI”, u organizaciji Karate kluba NOVI GRAD Sarajevo, gdje su ostvarili veoma zapažene rezultate, osvojivši 2 zlatne, 1 srebrenu i 1 bronzanu medalju.

Na ovom takmičenju nastupilo je oko 360 takmičara iz 38 klubova BiH. Za karate klub ŠOTOKAN Živinice nastupilo je pet takmičara i to: Pašić Belma –osvajila je zlatnu medalju, Talović Lejla-osvojila zlatnu medalju, Talović Almin-osvojio srebrenu medalju, Begić Ahmed –osvojio bronzanu medalju i Kalajevac Anes je ostao bez medalje, ali je zauzeo 4.mjesto.

Šta reći za ove sportiste K.K. ŠOTOKAN, što već nisam rekao, bilo gdje da se pojave na takmičenjima širom BiH, s ponosom nose ime svog grada i u najboljem svjetlu ga prestavljaju.Ne treba zaboraviti ni trenera gospodina Elvira Talovića koji je sa ovim takmičarima radio i ostvario ovako dobar rezultat.

Na turniru u Gračanici osvojili 25 medalja

U nedjelju 5. Juna, povodom dana opštine Gračanica održano je 3.kolo Karate lige TK u organizaciji Karate Kluba „GRAČANICA“ iz Gračanice. Na ovom takmičenju učešće je uzelo oko 400 takmičara iz 16 klubova Tuzlanskog kantona.

Karate klub Šotokan je predstavljalo 25 takmičara. Naši takmičari ostvarili su odličan rezultat osvojivši 25 medalja, od toga: 5 zlatnih, 8 srebrenih i 12 bronzanih medalja.

ZA KARATE KLUB ŠOTOKAN ZLATNE MEDALJE SU OSVOJILI: Lejla Talović, Belma Pašić,Ahmet Bulić, Halima Šljivić i Azur Halilčević.

Srebrne medalje osvojili su: Mušić Advija,Šepić Hazim,Bojić Asim,Vrtagić Amila,Dedić Adi,Kalajevac Anes,Halilčević Faruk i Begić Ahmed.

BRONZANE MEDALJE OSVOJILI SU:Talović Almin,Đogić Hasan,Ćasurović Sejfo,Ćasurović Elmin,Hamidović Amila,Halilčević Maida, Korajac Eldina,Dedić Ajdin,Dedić Emir,Durić Abdulah,Durić Ahmed i Mušanović Emrah.

Ovo je bilo izuzetno jako i dobro organizovano takmičenje sa velikim brojem takmičara sa našeg kantona.Konkurencija je bila velika ali mi smo po ko zna koji put uspjeli ostvariti dobar rezultat.

Na ovom takmičenju ekipu K.K. ŠOTOKAN većinu su sačinjavali samo naši mlađi takmičari kojima je ovo prvi nastupi koji su sa ponosom prestavljali naš klub i nisu nas razočarali.Ovom prilikom posebne čestitke našim najboljim takmičarima Belmi Pašić, Lejli Talović, Ahmedu Begiću i Alminu Taloviću koji su za dva dana nastupili na dva velika takmičenja i uspjeli u onome što svaki sportista sanja,da bude najbolji u svojoj kategoriji.Oni su za ova dva dana bili najbolji ambasadori K.K ŠOTOKAN i pokazali su da možemo parirati svima bilo gdje da se pojavim na takmičenju.

Ovom prilikom se zahvaljujem svim roditeljima koji su nam bili velika podrška u svemu i bez čije pomoći ne bi ni bilo ovakvih dobrih rezultata.Sve čestitke i trenerskom timu: Elvir Talović, Amet Bulić,Adi Dedić i
Hasan Đogić.

Veliki rezultati dolaze poslije teškog i napornog rada, puno treninga i odricanja !/Predsjednik KBS Šotokan Ahmo Bojić/