DCIM100MEDIA

Juče je u SPKC MEJDAN u Tuzli održano regionalno takmičenje u karateu, u organizaciji Karate saveza TK. Na ovom takmičenju učešće je uzelo oko 460 takmičara iz 17 klubova Tuzlanskog kantona.

Karate klub Šotokan Živinice je predstavljalo 11 takmičara, 5 djevojaka i 6 muškaraca.Naši takmičari ostvarili su odličan rezultat osvojivši 11 medalja od toga: 3 zlatne, 3 srebrene i 5 bronzanih medalja.

ZA KARATE KLUB “ŠOTOKAN” ZLATNE MEDALJE SU OSVOJILI:Belma Pašić, Ajla Šehić i Muhamed Bešić.Srebrne medalje osvojili su Muharem Halilović, Salih Jusić i Amila vrtagić. BRONZANE MEDALJE OSVOJILI SU Hasan Đogić, Amira Ferizović, Ajdin Halilčević, Lamija Halilčević i Ajla Beširović.

Na ovom takmičenju ŠOTOKAN su sačinjavali samo naši mlađi takmičari koji su sa ponosom predstavljali naš klub i našu opštinu i po ko zna koji put pokazali i dokazali da su živinički karatisti u samom vrhu u ovoj plemenitoj borilačkoj vještini na našem kantonu, a i u Bosni i Hercegovini i da imamo podmladak od kojih se na narednim takmičenjima možemo nadati ovako dobrim rezultatima.

Pred nama je još dosta takmičenja i potrudit ćemo se da nastavimo sa ovako dobrim rezultatima.Nastojat ćemo davati šansu novim i mlađim takmičarima, da i oni osjete čari borbe i slast pobjede.Da osjete kakav je osjećaj biti najbolji u nečemu, a to se postiže samo sa puno rada i odricanja.

Veliki rezultati dolaze poslije teškog i napornog rada, puno treninga i odricanja !
Na ovom takmičenju svoj debitantski nastup su imala i tri nova trenera iz Karate kluba ŠOTOKAN i to Hanifa Bulić, Samir Bašić i Azur Halilčević. Opravdali su ukazano im povjerenje i na najbolji način sa podmlađenom ekipom ostvarili zapažen rezultat. Pred nama je jos puno takmičenja, oni će sa malo proširenijom ekipom imati nastup u Gradačcu i nadamo se da će ostvariti ovako dobar rezultat./Predsjednik KBS Šotokan Ahmo Bojić/

Vaš komentar na članak: