U subotu, 20.februara u Sportsko Privrednom Kulturnom Centru Mejdan, u organizaciji Kluba Borilačkih Sportova „Tuzla-Sinbra“održano je međunarodno takmičenje u karateu, XVII TK-OPEN u uzrasnim kategorijama djeca od 9 do 14 godina, kadeti kadetkinje,juniori juniorke,seniori i seniorke, kate i borbe pojedinačno i ekipno. Na ovom takmičenju učešće je uzelo oko 620 takmičara iz 70 klubova iz Bosne i Hercegovine, Hrveske, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Makedonije.

Tuzla je bila domaćin 17. TK-a Opena, najstarijeg i najvećeg karate turnira u Bosni i Hercegovini. TK-a Open se održava povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. U sklopu TK-a Opena je održan i 3. Memorijalni turnir Fuad Hadžiavdić Fudo, gdje su se po 4 najbolje seniorke i seniora borili za novčanu nagradu.

Također treba naglasiti da je čitav turnir protekao u najboljem redu, bez povreda, a preko hiljadu gostiju je iz Tuzle ponijelo lijepe uspomene uz obećanje da će do iduće godine doći i još većem broju.

Za Karate klub ŠOTOKAN nastupilo je 8 takmičara i osvojili su 4 zlatne, 1 srebrenu i 2 bronzane medalje. Halilčević Lamija je osvojila 5. mjesto, što je dobar rezultat s obzirom u kakvoj jakoj konkurenciji se borila.

Zlatne medalje osvojili su:
-Dedić Adi
-Đogić Hasan
-Bulić Ahmet
-Bešić Muhamed

Srebrenu medalju osvojila je Pašić Belma, a bronzane medalje osvojili su: Halilčević Azur i Halilčević Ajdin.

Ovo je bilo izuzetno jako i dobro organizovano takmičenje na kome su nastupili aktuelni kadetski evropski prvak i momak koji je 3. u svijetu u borbama, balkanski prvak, djevojke koje su vicprvaci Evrope. Čast je ali i izazov nastupati sa takvim sportistima koji na najvećim svjetskim i evropskim takmičenjima osvajaju medalje.

Takmičari Karate kluba ŠOTOKAN su uz pomć svojih trenera Bašić Samira i Bojić Ahme ostvarili su odličan rezultat i nadamo se da će i ostatak godine proteći u ovako dobrim rezultatima.
Pred nama je još puno velikih takmičenja od kojih izdvajamo 05.03.2016. međunarodno takmičenje u organizaciji K.K. Champion Ilidža./Press KBS Šotokan/

Vaš komentar na članak: